2024. május 8. Szerda, Mihály.
 
Reszkessetek, számlagyárak: az adóhatóság résen vanForrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-10 11:33:32
Az adóhatóság tavaly 127 olyan gazdasági szereplõt fülelt le, amelynek nem volt munkavállalója, tárgyi eszköze, nem végzett gazdasági tevékenységet, ellenben számlákat állított ki

A számlagyárak 6 milliárd forint adó eltüntetését tették lehetõvé - írja a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában azt írta, hogy a gazdaságban nemcsak a számlagyárakban készülnek fiktív számlák, amelyeket a közterhek megfizetésének elkerülésére használnak fel. A NAV tavaly 2700 adóellenõrzésben állapította meg, hogy a vizsgált társaság hamis számla alapján csökkentette adóját, a hiányzó összeg nagysága elérte a 65 milliárd forintot. 2011-ben 2208 ellenõrzésben 54,3 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg a fiktív számlákkal kapcsolatban.

Tavaly a hatóság a korábbinál több eljárást indított a fiktív számlákat elõállítók és használók ellen, és ez a terület az idén is kiemelt marad a NAV ellenõrzési tevékenységében. Áfavizsgálatokra számíthatnak az idén is a nagyobb forgalmú, jelentõs kockázatot hordozó adózók, a körbeszámlázásos ügyletek, családi értékesítési láncolatok, számlagyárak részesei és az adóminimalizálók - közölte korábban az adóhatóság az idei évre vonatkozó ellenõrzési irányelvek ismertetésekor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!