2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Jönnek az útdíj automaták?Forrás: napi.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-17 09:55:59
Elképzelhetõ, hogy a vizitdíj-automatákhoz hasonló berendezéseken vehetnek majd szakaszjegyet a kamionosok az útdíjrendszer elindulása után.

A napilap cikke szerint az olajtársaságok vezetõi munkatársai a napokban az Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK) Zrt.-nél játak, hogy megvitathassák, milyen új feladatok várnak a benzinkutasokra az elektronikus útdíjrendszerben.

A Népszabadság úgy tudja, a 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsiknak július 1-jétõl kilométeralapon számlázó új útdíjrendszer kapcsán mintegy 300 benzinkút teljesen új berendezéseket kaphat: italautomata méretû kioszkokat vagy a shopok pultjain elférõ tableteket. Ezeken az elõre fizetõs, eseti úthasználathoz szükséges "viszonylati jegyeket" lehet majd megvenni.

Az útvonaltervezõ-szoftver segítségével a gépkocsivezetõk eldönthetik, merre mennek tovább, a célállomás alapján a gép több lehetséges útvonalat ajánl fel, és annak árait is közli majd. A választás után a szerkezet kinyomtat egy vonalkódos cédulát, amellyel a benzinkút pénztáránál lehet majd fizetni.

A cikk szerint nemzetbiztonsági okból nem nyilvános, hogy az ÁAK kitõl és mennyiért vásárolja meg a több száz gépet, illetve a kamionosok úthasználatához szükséges térképek nyomtatására használt berendezéseket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!