2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Ennyiért strandolhatsz idén a Balatonnál: itt a lista!Forrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-18 16:36:01
A balatoni fizetõs strandoknak csak kisebb részében emelik a belépõk árát az idei szezonban, igaz, néhol a 20 százalékot is elérheti mértéke - mondta el Gyõrffy Árpád, a strandokat, biciklizési lehetõségeket bemutató balatontipp.hu szerkesztõje.

Hozzátette: több településen a napokban nyitják ki a pénztárakat és szeptemberig már csak belépõdíjért lehet napozni, fürödni. Ugyanakkor sok helyen csak május végén, június elején kérnek elõször pénzt a vendégektõl.

Az északi parton Balatonalmádiban a hivatalosnak tartott strandszezon elejétõl, május 15-tõl szednek belépõt. A Wesselényi strand 630 forintos felnõtt díja öt százalékkal haladja meg a múlt évit.

Pünkösdtõl kérik a pénzt Balatonkenesén, Akarattyán, Csopakon és Siófokon is, de ezeken a helyeken maradtak a tavalyi összegek. Siófokon már a negyedik éve nem emelnek, de a Nagystrandezer forintos fõszezoni díja így is a legmagasabb a tó mellett. Balatonfüreden a fõszezon elõtt döntik el, hogy az Esterházy strand 900 forintos díja marad-e az idei évben is. Keszthelyen várhatóan az idén is 890 forintos díjért strandolhatnak a felnõttek a Városi strandon. Az olcsóbb helyet keresõk itt aHelikon és a Libás strandon egyaránt 500 forintért mehetnek be.

Vonyarcvashegyen 15 százalékos emeléssel 750 forint, a gyenesdiási Diási Játékstrandon 17 százalékos emeléssel 700 forint, Szigligeten húsz, Alsóörsön kilenc százalékos emeléssel 600 forint,Balatonakaliban hat százalékos növeléssel 500 forint lesz a felnõttek belépõdíja.

Eggyel kevesebb ingyenes strand lesz az északi parton: a Balatonudvari fövenyesi településrészén található népszerû szabadstrandot az önkormányzat az idei évtõl már belépõdíjasként mûködteti. Helyette a közelben az örvényesi Vadkacsa strand és a zánkai Új Nemzedék Központjának strandja marad ingyenes fürdési lehetõségként - mondta.

Tájékoztatása szerint az idei nyár újdonsága, hogy mostantól bizonyítványt szerezhetnek a Balatoni Bringakört körbebiciklizõk. A portál több mint negyven szolgáltatót, kempingeket, büféket, strandokat, tájházakat, borászatokat és más, a turizmushoz kapcsolódó szervezeteket nyert meg arra, hogy az oldaláról letölthetõ Balatoni Bringakör Bizonyítványon pecséttel, dátummal igazolják az adott szakasz megtételét a biciklisek kérésére. A "Nagykör" fokozathoz legalább 13 település 13 szolgáltatójának pecsétjét kell begyûjteni, a "Keleti Félkör" igazolásához öt, a "Nyugati Félköréhez" nyolc megfelelõ pecsétre van szükség. Az adott távot akár többszöri biciklizéssel is meg lehet tenni, nincs megszabva a kirándulások összes együttes idõtartama sem. Az egy-egy szintet teljesítõk között évente kétszer a tanúsító helyek által felajánlott ajándékokat sorsolnak ki. Az együttmûködés résztvevõi azt remélik, hogy ezzel is ösztönzik a balatoni kerékpáros turizmus fejlõdését - jegyezte meg Gyõrffy Árpád.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!