2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Újabb ház égett TatárszentgyörgyönForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-06-18 14:58:29
Idén Tatárszentgyörgyön már 13 különbözõ nagyságú és jelentõségû tûzesethez kellett vonulni.

Leégett tatárszentgyörgyi házat - nem romák lakták
Nem lehet összefüggésbe hozni a korábbi romák elleni támadásokkal a csütörtök hajnali tatárszentgyörgyi tûzesetet - mondta Csernus József, a Dabasi Rendõrkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek.

Hozzátette: a rendõrségre valamivel hajnali két óra elõtt érkezett a bejelentés, hogy egy teljesen berendezett, de lakatlan épület lángokban áll. A tûzoltók hiába oltottak, az épület teljesen kiégett - tette hozzá. Csernus József azt is elmondta, hogy a településnek ebben a részében nem jellemzõ a roma lakosság, a leégett ház sem roma családé. Egyelõre nem tudni, hogy mitõl gyulladt ki, néhány napon belül azonban elkészülhet az elsõdleges tûzvizsgálói szakvélemény, akkor már valamivel biztosabbat lehet mondani. Egyelõre nem lehet tudni, hogy szándékos gyújtogatás vagy esetleg mûszaki hiba miatt égett le az épület, de az már kiderült, hogy biztosítás volt az épületen - tette hozzá a sajtóreferens.

 

A Pest megyei községben és a környékbeli településeken is több épülettûz volt az elmúlt idõszakban, ezek legtöbbjének azonban nincs rendõrségi vonatkozása. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság korábbi tájékoztatása szerint 2008. elsõ öt hónapjában a dabasi tûzoltókhoz tartozó településeken - így Tatárszentgyörgyön is - összesen két épülettûz volt, Örkényben egy sem. Idén viszont Tatárszentgyörgyön már 13, Örkényben pedig öt, különbözõ nagyságú és jelentõségû tûzesethez kellett vonulni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!