2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Egyedüli magyar zenekarként arattak sikertForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2013-05-22 21:37:28
A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

Az együttes összesen hét alkalommal lépett színpadra több tízezer nézõ elõtt, ebbõl háromszor másfél órás nagy koncertet adtak az egy héten át tartó nemzetközi zenei rendezvényen. Sikerük csúcsaként a Drezdai Központi Parkban megtartott gálán jutalomjátékként ismét a közönség elé léphettek.Repertoárjukban hagyományos dixieland mûvek, valamint új hangvételû és hangszerelésû dalok is szerepelnek.


Az egy éve alakult zenekart Czirok Mihály (trombita, ének), a gyulai zeneiskola igazgatója vezeti.  Tagjai szintén zenetanárok, képzett zenészek. Úgy mint a szintén gyulai Czirok Ildikó (banjo, ének), Hajdú Gergõ (zongora - vendégmûvész), aki Bisoph Ildikót, a zenekar eredeti zongoristáját helyettesítette, Hõgyes Elek (dob), Kepenyes Pál, (klarinét, szaxofon, ének), Lustyik Szabolcs (basszusgitár) és a csökmõi Gál István (harsona, ének).

Ha a zenekarról bõvebben szeretne tájékozódni, illetve szeretne velük kapcsolatba lépni, látogasson el honlapjukra: http://www.royaldixieland.hu/

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!