2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Lesz, aki megússza az e-útdíjat?Forrás: privatbankar.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-28 09:24:12
Mentesülhet az élõ állat és a mezõgazdasági termény szállítása az e-útdíj megfizetése alól.

A fejlesztési miniszter vasárnap zárószavazás elõtti módosító javaslatban kezdeményezte, a kormány kapjon felhatalmazást arra, hogy "állapítsa meg a mezõgazdasági termelõk élõ állat szállítását és a mezõgazdasági termények betakarítása idejére a mezõgazdasági termények szállítását végzõ saját gépjármûinek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályait".

Németh Lászlóné a megtett úttal arányos díjról szóló törvényjavaslat kiegészítését azzal indokolta, hogy az élõ állat és a mezõgazdasági termények szállítása "a kormány rendeletében meghatározott szûkebb körben" mentesíthetõ legyen az útdíj megfizetése alól.

Pénteken a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közölte, hogy mentességet adna az e-útdíj alól a mezõgazdasági és élelmiszeripari termeléshez közvetlenül kapcsolódó jármûvek számára, és támogatja az errõl születendõ módosító javaslatot.

Az autópályák, autóutak és fõutak használatáért fizetendõ, megtett úttal arányos díjról szóló elõterjesztésrõl a tervek szerint hétfõn határoz az Országgyûlés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!