2024. április 24. Szerda, György.
 
Itt a jóslat! - Ezzel lehet most sokat keresniForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2013-05-29 11:27:02
Nagy lehetõség elõtt állnak az európai részvények, különösen a bankpapírok: 20 százalékos árfolyam-emelkedés következhet - fejtette ki véleményét a francia befektetési guru, Pierre Yves Gauthier a CNBC-nek.

Pierre Yves Gauthier befektetési guru 20 százalékos emelkedést vetített elõre az európai indexek szélesebb körére vonatkozóan. "20 százalékos emelkedést jósoltunk még azelõtt, hogy múlt héten a japán tõzsde esésének hatására csökkentek az európai indexek. De tartjuk magunkat a véleményünkhöz" - mondta el Gauthier, az Alphavalue elemzõcég alapítója a CNBC-nek.

Az európai piacok több mint egy hónap után a múlt héten esést szenvedtek el a hét elejéhez képest. A japán Nikkei ugyanis 3 százalékot zuhant az idõszak alatt, a pesszimista hangulat átgyûrûzött Európába is. Ugyanakkor a Stoxx Europe 600 index ma reggel 0,3 százalékos pluszban járt. Gauthier szerint a befektetõk bizalma visszatért az európai piacra. "A legfontosabb az európai részvények szempontjából a bizalom visszaszerzése. Sokat szenvedtek emiatt, nagyon sok múlik ezen" - tette hozzá a guru.

"Ha a bizalom visszatérésérõl beszélünk, az nyilvánvalóan jó a bankoknak. A kedvezõtlen spanyol és az olasz makrogazdasági folyamatok okozta részvényárfolyam-esések különösen nagyok, ha a bankjaik is bajban vannak. Az elmúlt három évben és 2013-at is ideértve, a pénzintézetek gazdasági teljesítménye gyenge volt, a bankok nyereségességének javulása elmaradt. Úgy gondoljuk, hogy idén végre fordulat következhet be ebben. Ez vételi ajánlást jelenthet" - mondta el Gauthier.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!