2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Mobius: ezek a legvonzóbb országok a régióbanForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-07 11:34:55
A kelet-európai, ún. frontier piacok, mint Románia kínálják jelenleg a legnagyobb értéket a befektetõk számára - mondta el egy Varsóban tartott konferencián a feltörekvõ piacok atyjaként is emlegetett Mark Mobius - írja a CNBC.

Mely országok a legvonzóbbak?

A fentebb említett frontier piacok Mobius szerint nagyon vonzók, megjegyezte ugyanakkor, hogy a fejlettebb közép-kelet-európai országokban - mint például Lengyelország -, a gazdasági növekedés üteme lassult. Ezt azonban a szakértõ elsõsorban az eurózóna gyengélkedésének tudja be.

Mobius az említett régiós országok kapcsán alapvetõen optimista, meglátása szerint szép fellendülés jöhet majd a jövõben. Mobius úgy látja, a befektetõi megítélés változni fog, és hozzátette, nem szabad elfelejteni, hogy ezekben az országokban jelentõs reformokat hajtanak végre, mely egyelõre még nem valósult meg teljes egészében.

Oroszországot is külön megemlítette Mobius, mely meglátása szerint igen olcsó, és extrém csábító. Amire azonban felhívta a figyelmet, hogy Oroszországban fontos a vállalatirányítási kérdésekben való mielõbbi elõrelépés.

A szakértõ legutóbb áprilisban beszélt a frontier piacok kilátásairól, és akkor is optimista véleményének adott hangot. Ekkor a szakértõ kiemelte, továbbra is kedvezõen látja a kínai piacot. Meglátása szerint a robosztus növekedés folytatódhat a legnagyobb ázsiai gazdaságban.

Mobius: ezek a legvonzóbb országok a régióban

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!