2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Megjelent a dohányboltok engedélyezésérõl szóló rendeletForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-09 17:03:27
Budapest, 2013. június 7., péntek (MTI) – Megjelent a dohányboltok engedélyezési eljárását tartalmazó kormányrendelet a pénteki Magyar Közlönyben; a jogszabály megfogalmazza, hogy a dohánybolti engedélyt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adja ki azoknak, akik koncessziós szerzõdéssel rendelkeznek.  

Amennyiben a kérelmezõ betéti, illetve közkereseti társaság, akkor is beadhatja a kérelmet, ha még csak elõtársaságként mûködik, és a cég székhelyén kívül a leendõ telephelye még nincs feltüntetve a cégjegyzékben.

A jogszabály részletesen felsorolja azokat az iratokat, amelyeket mellékelni kell az engedély iránti kérelemhez. A NAV 5 munkanapon belül vizsgálja meg a kérelmet, és ha szükséges, akkor hiánypótlást kér. Az ügyintézési határidõ 30 nap.

Amennyiben a NAV az eljárás során azt állapítja meg, hogy – a méltányos eljárás elve alapján – az engedélyt meg lehet adni, akkor ezt meg is teszi. A hiányok pótlására ilyenkor 30-90 napos határidõt szab a kérelmezõnek.

A dohányboltban akkor lehet megkezdeni az árusítást, amikor a kérelmezõ kézhez kapja az engedélyt. A törvény által meghatározott egyéb termékek árusítási szándékát be kell jelenteni a NAV-nak. Az árusítás ettõl a pillanattól elkezdhetõ.

A dohányboltokat a NAV bármikor ellenõrizheti. Ilyenkor az engedélybe, illetve a jogszabályokba foglalt követelmények betartását vizsgálja a hatóság.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!