2024. április 24. Szerda, György.
 
Reménykeltõ hír érkezett Svájcból a frankhiteleseknekForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-12 10:04:11
Az árfolyamküszöb központi eszköze lesz a Svájci Nemzeti Bank monetáris politikájának a belátható jövõben is - mondta Jean-Pierre Danthine, a jegybank alelnöke egy montreali konferencián. Szavai azt a reményt keltik a magyar frankhitelesekben, hogy a frank árfolyama a jövõben sem mehet 250 forint fölé, amíg az euró árfolyama 300 forint alatt tartózkodik.

A jelenlegi defláció helyett inflációra számít az év végére a svájci jegybank alelnöke, Jean-Pierre Danthine. A számok "pozitívak" lesznek év végére- fogalmazott.

Ma, és a belátható jövõben nélkülözhetetlen eleme a jegybank monetáris politikájának az árfolyamküszöb - mondta Jean-Pierre Danthine, utalva arra, hogy 2011 szeptembere óta nem engedi a svájci jegybank, hogy 1,2 alá csússzon a frank árfolyama az euróval szemben.

Reménykeltõ hír érkezett Svájcból a frankhiteleseknek


A svájci frank még mindig túlzottan erõs és szükség esetén kész a jegybank akár változtatni is azt az 1,20-as árfolyamküszöböt, amelyet még 2011 szeptemberében vezetett be az euróval szemben - többek között ezeket mondta kevesebb, mint egy hónappal ezelõtti nyilatkozatában Thomas Jordan, a svájci jegybank elnöke. Szavait akkor intenzív frankgyengülés követte.

2013.05.22 12:13 Megszólalt a svájci jegybankelnök, esik a frank!

Reménykeltõ hír érkezett Svájcból a frankhiteleseknek

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!