2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Kilenc év után állhatunk fel Európa szégyenpadjárólForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2013-06-21 09:56:59
Az uniós pénzügyminiszterek pénteken hozzák meg döntésüket a Magyarország ellen folyó túlzottdeficit-eljárás ügyében. Az Ecofin-ülés délelõtt 11 órakor kezdõdik, kövesse az eseményeket a Portfolio.hu-n folyamatosan.

Második napjához érkezett az EU pénzügyminisztereinek találkozója, amikor is döntenek az egyes tagállamok ellen folyó túlzottdeficit-eljárások ügyében, így Magyarország esetében is kimondhatják a végsõ szót. A pénteki program a fél 9-kor kezdõdõ minisztériumi reggelivel kezdõdik, majd 11-kor veszi kezdetét az Ecofin-ülés.

Az Európai Bizottság május 29-én javasolta, hogy megszûnhet az EDP-eljárás Magyarországgal szemben, ez alapján az uniós pénzügyminiszterek is kimondhatják a hazánk szempontjából pozitív döntést. Mindezt a Bizottság arra alapozta, hogy a költségvetés hiánya idén 2,7% lehet, míg jövõre 2,9%-ra emelkedhet, de még így is az elvárt 3%-os szint alatt maradhat. A brüsszeli szakértõk számításaikban az elsõ Varga-csomag elsõ lépcsõfokát tudták figyelembe venni, vagyis a 93 milliárd forintos kiadászárolást.

Mint a Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudtuk, a tárca hétfõn tájékoztatta a legújabb kiigazító csomagról az Európai Bizottságot. Az EDP-eljárás lezárásához azonban erre az adóemelõ csomagra nem is lenne szükség, az uniós pénzügyminiszterek nem is veszik figyelembe ennek hatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!