2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Biztos a Jobbik helye a parlamentben, eltûnt az SZDSZForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-06-26 14:32:26
Az elmúlt egy hónapban tovább nõtt a Jobbik támogatottsága, amely a biztosan szavazó, pártválasztók körében már 10 százalékos - derül ki a Századvég-Forsense június közepén készített reprezentatív felmérésbõl.

A Fidesz és az MSZP támogatóinak aránya nem változott az elmúlt egy hónapban. A megkérdezettek több mint egyharmada szavazna a Fideszre, 10 százaléka pedig a szocialistákra. A biztos szavazók és a biztos pártválasztók körében csökkent a Fidesz támogatottságának aránya, miközben a rájuk szavazók száma emelkedett. Ez a részvételi hajlandóság növekedésébõl adódik.

 

A Jobbik stabilizálta harmadik helyét és biztos parlamenti bejutónak számít. A biztosan szavazó, pártválasztók körében a Jobbik egy hónap alatt 6-ról 10 százalékra növelte támogatottságát. Az MDF ezalatt 2-rõl 4 százalékra, vagyis a parlamenti küszöb környékére erõsödött. Az MSZP 17, a Fidesz 63, az SZDSZ pedig 1 százalékon áll. Az LMP megõrizve májusi támogatottságát: 4 százalékon áll.

A Bajnai-kormány megítélése nem változott az elmúlt hónapban, így a megkérdezettek 60 százaléka továbbra is negatívan értékeli a kabinet mûködését. Az ellenzék pozitív megítélése ugyanakkor 33-ról 43 százalékra javult. A megkérdezettek 49 százaléka támogatja az elõrehozott választások gondolatát, 39 százalékuk azonban jövõ tavaszig helyén hagyná a jelenlegi kormányt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!