2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A hétvégén is meleg lesz, de záporok, zivatarok is várhatókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-05 09:39:08
  Budapest, 2013. július 4., csütörtök (MTI) – A hétvégén is meleg lesz, 30 Celsius-fokos maximumok várhatók, de többfelé elõfordulhatnak záporok, zivatarok is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként erõsebben megnövekszik a gomolyfelhõzet, és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Egy-egy intenzívebb zivatart felhõszakadás is kísérhet, emiatt péntekre több megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki. E szerint Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, és Veszprém megyében egy-egy zápor, zivatar során rövid idõ alatt nagy mennyiségû csapadék is lehullhat.

A szél is megélénkül, nyugaton idõnként meg is erõsödik. Pénteken a legalacsonyabb hõmérséklet általában 12 és 18 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hõmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Szombaton napos és erõsebben gomolyfelhõs idõszakok egyaránt lesznek, több helyen várható zápor, zivatar. A szél északnyugaton megerõsödhet, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani lehet. A minimum-hõmérséklet 14 és 19 fok között valószínû, a nappali maximumok várhatóan 25 és 30 fok között alakulnak.

Vasárnap a napsütés mellett erõteljesebb lesz a gomolyfelhõ-képzõdés, ekkor is több helyen valószínû zápor, zivatar. A szél néhol megerõsödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hõmérséklet 14 és 19 fok között alakul, nappal 26-31 fokig melegszik a levegõ.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!