2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Az USA-ból üthetik ki térség országait, köztük MagyarországotForrás: napi.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-06 19:24:42
A globális felzárkózó térségen belül Közép- és Kelet-Európa gazdaságai a legérzékenyebbek a külsõ finanszírozási kondíciók esetleges romlására, amelyet az amerikai jegybank szerepét betöltõ Federal Reserve mennyiségi enyhítési programjának leépítése okozhat - áll a Standard & Poor's pénteken Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében.

A nemzetközi hitelminõsítõ szakelemzõi által több sebezhetõségi kritérium alapján összeállított kockázati listák mindegyikének élén európai országok állnak.

Az S&P, amely negyven felzárkózó gazdaságot vizsgált ebbõl a szempontból, megállapítja, hogy Ukrajna, Grúzia és Törökország a felméréshez alkalmazott összes mérce alapján a legsebezhetõbbek között van, de Fehéroroszország, Bulgária, Macedónia és Horvátország is a felsõ nyolcban van a három kockázati lista közül kettõn.

Magyarország az egyik "érzékenységi listán" - amely a rövid lejáratú külsõ adósságállományt veti össze a felhasználható devizatartalékkal - a 7. helyre került a 40-es mezõnyben, de a másik két listán nincs a legveszélyeztetettebb tíz között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!