2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ennyi, vége: a kártyás vásárlás sem ingyenes többéForrás: penzcentrum.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-06 19:29:51
A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell. A díj az új adómértékkel megegyezõ, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre.

MKB, Budapest Bank, Erste és a Mohácsi Takarék után a Citibank is áthárítja az adóemelés utáni plusz költségeit. Más bankok a kártyás vásárlás költségeihez eddig nem nyúltak, de a Citibank  az Új 0 forintosnak nevezett számlacsomag kivételével ezt is 3 ezrelékes díjjal terheli. Tehát 100 ezer forint költés után 300 megy az államkasszába és ezt a bank ügyfelei fizetik.

Kattints: Az Erste is lépett, díjat emelt

Még tovább várunk, valószínû, hogy egyre több bank jelenti be a tranzakciós illeték áthárítását. Eddig a bankok többségénél még nem kell fizetni a kártyás vásárlásoknál, hogy ez továbbra is így maradhat-e az valószínûleg a következõ hetekben dõl el. A Citibank most is fenntartotta az ingyenességet a fõ számlacsomagjánál, ami talán jó elõjel lehet.

A bank fõ számlacsomagjához, a "0 forintos"-hoz 2 milliós számlaegyenleget kell fenntartani különben közel 4 ezer forintos számlavezetési díjat fizethetünk. A pénzre magasabb kamat jár és több szolgáltatás is ingyenes marad, de mégsem mindenki számára elérhetõ konstrukcióról van szó.

Nem lát túl Varga a saját bankszámláján: õ tényleg nem fizeti meg az új adót

A hitelkártyák esetén eddig is áthárította a költségeket a bank, ezután se várható ez másképp.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!