2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
II. Megyei Szenior Sport és Egészségügyi Nap HortobágyonForrás: saját
Utolsó módosítás: 2013-07-09 08:57:35
Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetsége és Hortobágy Önkormányzata már második alkalommal szervezett „Szabadidõ, sport és egészségügyi napot” Hortobágyon. Elõször Karika György a Hortobágy Délibáb Népdalkör vezetõje, köszöntötte a megjelent nyugdíjas klubokat, egyesületeket és a vendégeket. Utána Vincze Andrásné Hortobágy polgármester asszony házigazdaként mondott beszédet, majd Tóth Attila a Hajdú-Bihar Megyei Közgyûlés alelnöke nyitotta meg a rendezvényt. Õt Molnár Ferencné a Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnöke követte, aki szintén köszöntötte a résztvevõket és tájékoztatást adott a nap programjáról. A mûsorvezetõ Gencsi Zoltán alpolgármester volt, aki egy-egy mûsorszám felkonferálásán kívül röviden bemutatta Hortobágy nevezetességeit, látnivalóit.

A nap programja öt fõ elembõl állt: - a Magyar Vöröskereszt munkatársai különféle méréseket végeztek és bemutatták az újraélesztési gyakorlatot is, sor került „reggeli tornára” és sportvetélkedõre Csõke László és Postáné Kiss Erika a helyi Petõfi Sándor Ált. Iskola tanárainak vezetésével, miközben fõzõverseny és kultúrmûsor is volt. Ezen kívül volt íjász bemutató és verseny is. – A kultúrmûsor fellépõi: - Hortobágy: Délibáb Népdalkör, Komádi: „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub Népdalköre, Cserép Imre versmondás Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub, versmondás Szabó Géza Tiszacsegei Nyugdíjas Klub. Ezután a Balmazújvárosi Veréce Hagyományõrzõ Egyesület tagja: Pinczésiné Miskolci Róza magyar nótacsokrot adott elõ, majd a Martinkai Õszirózsa Idõsek Klubjának népdalköre lépett fel, õket követte a Balmazújvárosi Veréce Hagyományõrzõ Egyesület énekkara, õk Hortobágyi dalokat adtak elõ. – Az eredményhirdetésre délután került sor. A fõzõversenyben minden csapat elsõ helyezést ért el a különbözõ kategóriákban. A kultúrmûsorban fellépõk okleveleket kaptak.

A sportvetélkedõ helyezettjei: - I. – Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub 1-es csapata, II. Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub 2-es-csapata, III. – Tiszacsege Nyugdíjas Egyesület csapata. Az íjász verseny elõtt a Vatta Törzs íjászai tartottak íjász bemutatót és utána következett a verseny. Az íjász versenyben elsõ három helyet a Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub csapatai nyerték meg. A Komádi „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub sikere annak köszönhetõ, hogy tagjaik a versenykiírás és a benevezés után gyakorolni kezdtek a sportvetélkedõre és az íjászatra is. A versenyzõk saját költségükön vettek nyílveszõket. A délutántól estéig tartó program is nagyon jó hangulatban telt el, egyesek sétát tettek a kilenclyukú hídon, voltak, akik megtekintették a Hortobágyi csárdát, a Pásztormúzeumot, a Madárkórházat, vagy ellátogattak Mátára pusztabusszal, a Szafari parkba, a Hortobágyi Galériába, míg mások közös nótázással mulatták az idõt. – A második szenior sport és egészségügyi nap is elérte a célját, mindenki jól érezte magát és élményekkel, barátságokkal gazdagodva tért haza, bár igaz, hogy most sokkal kevesebben voltak, mint tavaly – mindössze hét csapat, (ballagás idõpontja, egyezése miatt). Köszönet a rendezvény szervezõinek és támogatóinak. A rendezvény fõvédnöke: - Bodó Sándor a Megyei Közgyûlés elnöke. Támogatók: - Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Vöröskereszt HBM-i Szervezete, Hortobágy Község Önkormányzata, Petõfi Sándor Általános Iskola, Hortobágy, Délibáb Népdalkör – Hortobágy, Hatékony Konzultáns Kft. Belvárosi Mininyomda.

Cserép Imre

 

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!