2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ezrével hullhatnak el a cigaretta nélkül hagyott kisboltokForrás: vallakozoi.negyed.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-17 09:19:39
  Olyan rossz állapotban van már a kiskereskedelmi szektor, hogy a dohányértékesítési jog elvesztése több ezer kisvállalkozást süllyeszthet el.

A trafiktörvény több ezer kiskereskedelmi céget tehet tönkre, mivel a cigaretta mellett mást is áruló kisboltok jövedelmezõsége olyan alacsony, hogy már kismértékû forgalomkiesés is veszteségessé teheti õket - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.

A kiskereskedelmi cégek száma az elmúlt években folyamatosan nõtt, ez a dohányboltok megnyitásának köszönhetõen várhatóan az idén is így lesz, hiszen ezzel megduplázódik az évente újonnan alapított vállalatok száma az ágazatban.

Jelenleg 18 759 cég mûködik a kiskereskedelemben, ez több mint 1200-zal több az egy évvel korábbinál.

Az ágazati szintû veszteség 2010 óta folyamatosan meghaladta az 50 milliárd forintot, amit hosszú távon akkor sem bírna el a piac, ha a követelésállomány nem növekedne több milliárd forinttal évrõl évre - állítja az Opten közleménye.

A kiskereskedelmi vállalatok pénzügyi adatait egyenként vizsgálva látható, hogy a rendben mûködõ (nem áll végelszámolási, felszámolási, csõd- vagy kényszertörlési eljárás alatt) cégeknek több mint 40 százaléka veszteséges. Ezeknek a cégeknek a számára egy minimális forgalomcsökkenés is azt eredményezheti, hogy tulajdonosaik kénytelenek lesznek bezárni üzletüket - olvasható az Opten közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!