2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
KELLO: iskolakezdési utalvánnyal is lehet fizetni a tankönyvekértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-18 11:12:10
Budapest, 2013. július 16., kedd (MTI) – A tankönyvek központi terjesztését lebonyolító Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) több kafetéria-szolgáltatóval is megállapodott, így a béren kívüli juttatásként adható iskolakezdési utalványt is fel lehet használni a tankönyvek kifizetésére – tájékoztatta a könyvtárellátó kedden az MTI-t. A fizetési határidõ – a köznevelési államtitkárság kérésére – július 31-rõl augusztus 15-re módosult.    

A közlemény szerint a kipostázott díjbekérõt augusztus 1-jétõl a kijelölt postahivatalokban, valamint az úgynevezett KELLO-pontokon Iskolai Erzsébet-utalvánnyal, Sodexo Iskolakezdési utalvánnyal, Posta Paletta Iskola utalvánnyal, Edenred Ticket Service beiskolázási utalvánnyal, illetve Puebla beiskolázási utalvánnyal is ki lehet majd egyenlíteni. A KELLO-pontokon az OTP Cafeteria kártyát is elfogadják majd – áll a közleményben.

A Magyar Posta Zrt.-vel kötött megállapodás szerint megyeszékhelyenként egy-egy, míg Budapesten két kijelölt postahivatalban lesz lehetõség az utalványos fizetésre. Postai befizetés esetén a szülõknek a korábban, levélben kapott fehércsekk mellett a mellékelt díjbekérõt is magukkal kell vinniük.

KELLO-pontokat augusztus 1-jéig Budapesten, Debrecenben, Gyõrben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Zalaegerszegen alakítanak ki, ahol a csekk befizetése mellett általános személyes ügyintézésre is lehetõség lesz.

A tankönyvek árának befizetési határideje augusztus 15., ám ezután is ki lehet fizetni a tankönyveket, amelyet a tankönyvek átvételekor kell az iskola felé igazolni. A KELLO pontok részletes listáját augusztus 1-jéig teszik közzé a https://tankonyvrendeles.kello.hu/ weboldalon.

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelési államtitkársága június végén szólította fel a KELLO-t arra, hogy július 31-rõl augusztus 15-re módosítsa a könyvek árának kiegyenlítéséhez megküldött csekkek befizetési határidejét.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!