2022. május 20. Péntek, Bernát, Felícia.
 
Melyik a legjobb trafikkeresõ?Forrás: letoltendo.postr.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-21 12:52:06
A hónap eleje óta kizárólag Nemzeti Dohányboltokban lehet cigarettát vásárolni, ami a dohányosok dolgát jócskán megnehezíti. Nem csoda, hogy temérdek rivális trafikkeresõ alkalmazás jelent meg Androidra és iOS-re is. A “trafik” és a “nemzeti dohánybolt” keresõszavakra megjelenõ magyar appokat próbáltuk ki. A programok esetében azt vizsgáltuk, hogy mennyire hatékonyan találják meg az üzleteket, praktikusan lehet-e velük szûkíteni a találatokat, tudnak-e más városban vagy kerületben keresni, elérhetõk-e idegennyelvû változatban turisták számára, illetve kínálnak-e nyitvatartási vagy kínálati információkat az üzletekrõl.

Hol van cigi?

Appfejlesztés helyett mobilra optimalizált weboldalt készített a Hol van cigi? csapata. Az oldal csak az alapfunkciókat tudja: a trafikok helyét, nyitvatartását, és mivel a Google Térképet használja, ezért navigációt is biztosít hozzájuk. A szolgáltatás képes használni a telefon beépített GPS-ét a helymeghatározáshoz, de egy legördülõ listából magunk is kiválaszthatjuk, hogy melyik településen keresünk dohányboltot.

Mire érhetõ el? mobil böngészõben bármely platformon

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: nincs


Trafik keresõ / Trafik Finder (iOS)

Ez a Cigiboltkereso.hu applikációja, amely nem tévesztendõ össze az androidos “Trafikkeresõ”-vel. Ez az app gyorsan elindul, minden közelünkben lévõi dohányboltot megtalált. Ezek kínálatáról ugyan nem, a nyitva tartásról azonban minden esetben szolgált információkkal. Az appban egy kilométeresre is lehet szûkíteni a trafikkeresés hatótávját, az esetleg nem szereplõ dohányboltokat pedig manuálisan is fel lehet vinni az adatbázisába. A bal felsõ sarokban lévõ ikonnal a nyitva lévõ üzletekre is lehet szûrni, de ez a funkció nem mûködött tökéletesen, a közeli üzletet tévesen jelezte nem nyitva lévõnek az app. IOS-t használóknak ezt a programot ajánljuk a leginkább.

Mire érhetõ el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen, külön menübõl

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, manuálisan is felvihetõ trafikok

Hol egy trafik?

Az andoridos app a hasonló nevû weboldal telepíthetõ verziója. Alapnézetben a mobiltól lekérdezett helyzet alapján listázza a legközelebbi dohányüzleteket. Távolságot számol, térképet mutat, valamit azt is írja, hogy mennyi idõ van még leszaladni cigiért, mikor zár a trafik. A navigációhoz az App a Google Térképet használja, ezért akár tömegközlekedési eszközöket is javasol a dohányosoknak. Az appból és a webes verzióban egyaránt lehet új trafikokat hozzáadni. Az androidos appok közül ez tetszett nekünk a leginkább.

Mire érhetõ el? Androidweb

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: a webes verzióban lehet új trafikot felvinni.

 

Trafikradar

Az app elsõ indításakor bekéri használója nemét és születési évét, ezt azonban csak egyszer kell megadni. Indítása elég lassú, még egy új és drága táblagépen is 10-15 másodpercet vesz igénybe. Az appnál nem lehet 5 kilométernél kisebb távra szûrni a dohányboltok listáját, pedig a belvárosban állva valószínûleg senki nem kíváncsi egy másik kerület üzleteire. Szerencsére ez nem okoz komoly gondot, mert mindig a közel esõ trafikok kerülnek a lista elejére. Bár az appban elvileg automatikusan ki lehetne szûrni egyes boltokat a nyitva tartási idejükön kívül, ez tesztünk során nem mûködött, mert egyetlen közeli trafiknál sem volt olvasható a nyitás és a zárás ideje. Az árusított termékek között az üzletek mellett csak a “dohánytermék” megjelelölés volt olvasható, a pipadohány vagy cigipapír elérhetõségérõl nem kaptunk információt a hetedik kerületi üzletek esetében.

Mire érhetõ el? Android, iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, táblagépes verziója is van


Trafikvadász

Ennek az appnak az elsõ indítását wifin keresztül kell elvégezni, mert egy nagy adatbázisfájlt tölt le. Gyorsabban elindult fenti társánál, ám nem találta meg a szerkesztõségtõl egyetlen sarokra lévõ Nemzeti Dohányboltot. A nyitvatartásról vagy a kínálatról ebben az appban sem találtunk semmilyen információt a közeli trafikok esetében. IOS-en nincs külön tabletre optimalizált felülete, Androidon a tabletes kiadás is használható.

Mire érhetõ el? AndroidiOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez

 

Trafikkeresõ / Nemzeti Dohánybolt Keresõ (Android)

Körülbelül húsz másodperc alatt töltõdik be a fenti iOS programhoz névben hasonlító, ám eltérõ fejlesztõvel (Wombex) rendelkezõ alkalmazás. A program gyakorlatilag csak egy térkép nézetbõl és egy keresõmezõbõl áll. A betöltés végén egy olyan térképszelvényt látunk, aminek a közepén a pozíciónk vagy a keresõbe beírt utca van, és látni a környék összes trafikját. A szoftver csak térképet mutat, a navigációt magunknak kell megoldani annak alapján. A Trafikkeresõ elvben mutatja, hogy melyik üzletek vannak nyitva a keresés idõpontjában, ám ez jelenleg hibásan mûködik.

Mire érhetõ el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen, többfunkciós keresõmezõ van.

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: mutatja, hogy melyik trafik van nyitva.

 

Smoky Point


Elég bizarr koncepció, hogy egy dohányboltkeresõ appnak saját kabalaállata legyen, a Smoky Point esetében ez egy hatalmas szivart pöfékelõ mókus, aki folyamatosan a képernyõ tetején füstölög. Bár ezt az appot is 17 éven felülieknek szánják, egy reflexjátékot is tartalmaz, amelyben a szivarozó mókusokra kell rábökni a szivar nélküliek között. A vadnyugati videojátékhoz hasonló látványvilágú appban is megtaláltuk az összes közeli dohányboltot, melyekrõl nyitvatartási információkkal is szolgált, de a kínálatról ebben sem lehetett tájékozódni. Kissé kényelmetlennek találtuk, hogy mindenáron a térképnézetre vált az app egy üzlet lekattintásakor, nem pedig annak adatlapját tölti be elsõként. A navigáció ikonja is lehetne kissé egyértelmûbb, de a funkció maga mûködik. A programban elektromos cigarettát árusító üzletek listája is elérhetõ.

Mire érhetõ el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: odanavigál az üzlethez, reflexjáték, e-cigaretta-bolt adatbázis

 

 

Hol van a trafik?

A pipázó Sherlock Holmes sziluettjét ikonul választó program méltánytalan a nagy detektívhez. Átlagosan két elindításból egyszer hajlandó valóban mûködni, az információi pedig nem mindig pontosak. GPS alapján ki tudja listázni a környékbeli trafikokat, a városonkénti listázás viszont egész Budapesten csupán egy dohányboltot mutat. A program elvben képes navigálni, a tesztünk során azonban ezt a funkciót nem sikerült beüzemelni. Ha Sherlock Holmes ezt az appot használná, valószínûleg leszokna a dohányzásról.

Mire érhetõ el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? nem

Tud más városban keresni? igen, de rosszul.

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: lehet kedvencnek jelölni a dohányboltokat.


Bláz

A frappáns nevû alkalmazás grafikai elemei leginkább egy energiaital vagy egy sztriptízbár reklámjához állnak közel. Az app néhány másodperc alatt elindul, és azonnal listázza a közeli trafikokat. Próbánk során a legközelebbi dohányboltot nem találtuk meg a listán, de a többi aránylag közel esõt igen. Az app a kínálatról nem szolgál információkkal, a nyitvatartásról azonban tájékoztatja használóját. A beépített térképes navigáció mellett kiterjesztett valóság technológiával a kamera élõképén is ki tudja rajzolni a közeli trafikok elhelyezkedését, irányát a program.

Mire érhetõ el? iOS

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: kiterjesztett valóság, a kamera képére vetíti a trafikok elhelyezkedését

 

Trafik Világ

trafikvilag.eu weboldal app verziója. Mapquest térképet, napi dohányos híreket és listanézetet tartalmaz. A szoftver sajnos nagyon félkész, a térképen arrébb navigálva például a szoftver nem tölti be az újabb dohányboltokat. A keresõ pedig csak lista nézetben mûködik igazán jól. A szoftverbõl elérhetõ fizetõs VIP verzió is, ami már navigációt, termék keresõt és pontgyûjtési lehetõséget is tartalmaz. Az utóbbival elvben kedvezményeket lehet majd elérni. A szolgáltatás webes verziója jóval használhatóbb, mint a félkész hatást keltõ app.

 

Mire érhetõ el? Androidweb

Ár: ingyenes, de van egy dolláros fizetõs verzió is.

Tud-e idegennyelvet? igen

Tud más városban keresni? igen

Kínálat: nincs

Extrák: fizetõs verzió kedvezményprogrammal

 

Dohánykeresõ - Tabak


Az ingyenes app táblagépünkön nem akart elindulni, androidos telefonunkon futott ugyan, de többször is megjelenített hibaüzeneteket, a térképi felületen a trafikok listáját egyáltalán nem volt hajlandó betölteni. A trafikok listáján is az elsõ kerületi trafikokat listázta a hetedik helyett, ráadásul a legtöbb bolt neve mellett csupán a “Budapesti trafik” elnevezés szerepelt. Ez a program még navigációra sem volt hajlandó, csupán egy beágyazott Google Térképen jelenítette meg a trafikok címét. A kínálatról vagy a nyitvatartásról sem szolgált semmilyen információval.

Mire érhetõ el? Android

Ár: ingyenes

Tud-e idegennyelvet?

Tud más városban keresni?

Kínálat: nincs részletezve

Extrák: nincs

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!