2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Visszaesõ tolvajt fogtak – Rendõrségi hírek Hajdú-BiharbólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-30 09:25:20
A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai az elmúlt 24 órában 12 személyt fogtak el, 2 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés miatt, 10 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten. Az egyenruhások 14 személyt állítottak elõ, közülük 4 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendõrök 1 könnyû sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Ittas biciklis balesete

Ittas állapotban okozott közlekedési balesetetkerékpárájával az a debreceni férfi, aki 2013. július 28-án este a 35. számú fõút – Debrecen-Józsa közötti szakasza – mellett lévõ kerékpárúton közlekedett Debrecen irányából Józsa irányába. Az éjszakai korlátozott látási viszonyok ellenére a jármûvén nem használta a világítást, valamint a kerékpárúton nem a jobbra tartási kötelezettségének megfelelõen haladt, ezért összeütközött egy vele szemben, szabályosan közlekedõ kerékpáros nõvel, aki ennek következtében felborult és megsérült.

A helyszínre érkezõ rendõrök alkohol tesztertalkalmaztak mind a két kerékpárossal szemben és ekkor derült ki, hogy a férfi ittas állapotban hajtotta a kerékpárt, ezért vérvétel miatt az orvosi ügyeletre állították elõ. A 41 éves férfi ellen közigazgatási hatósági eljárást és szabálysértési eljárást indítottak a balesethelyszínelõk.

Hajszárítót és hajvasalót lopott

A Debreceni Rendõrkapitányság szabálysértési értékre, dolog elleni erõszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ellen a 38 éves külföldi nõ ellen, aki 2013. július 28-án délután az egyik debreceni nagyáruházból különbözõ elektronikai árucikkeket tulajdonított el.

A nõ az áruház mûszaki osztályról egy hajvasalót és egy hajszárítót lopott el úgy, hogy a tárgyak csomagolását az egyik próbafülkében eltávolította, majd azokat táskájában elrejtve, fizetés nélkül távozott a kasszától.

Az üzlet biztonsági õrei azonban látták cselekedetét, ezért megállították és visszatartották a rendõrök kiérkezéséig. A helyszínre érkezõ egyenruhások a nõt elfogták és a kapitányságra elõállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – folyik az eljárás.

Ugyanoda ment vissza lopni

A Püspökladányi Rendõrkapitányságon egy 53 éves helyi nõvel szemben, tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás. A nõ 2013. július 28-án délelõtt egy helyi áruházból élelmiszert lopott, de az épületbõl már nem sikerült távoznia, ugyanis a biztonsági õrök megállították és értesítették a rendõrséget.

A nõrõl kiderült, hogy egy nappal korábban is lopott ugyanebbõl az üzletbõl kozmetikai termékeket. A helyszínre érkezõ járõrök elfogták és elõállították a tolvajt a rendõrkapitányságra, majd a meghallgatását követõen õrizetbe vették.

Elfogták a kukoricatolvajokat

Elfogták azt a 20 éves nõt és 16 éves fiatalkorú társát, akik 2013. július 28-án délelõtt egy biharnagybajomi tanya közelébõl kukoricát loptak. A két személyt a gazda a termõföldön észlelte, majd errõl értesítette a rendõrséget. A helyszínre kiérkezõ járõrök a két kukorica tolvajt elfogták, majd a kapitányságra történõ elõállításukat követõen kihallgatták és õrizetbe vették õket.

Ellenük a Püspökladányi Rendõrkapitányság tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást.

A Püspökladányi Rendõrkapitányság az elfogott tolvajokat 72 órán belül állítja bíróság elé.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!