2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Összes számláját megszünteti egy bankForrás: portfolio.hu
Utolsó módosítás: 2013-07-31 09:50:42
Az amerikai AIG biztosító banki üzletága felhagy a számlavezetési tevékenységével, a betéteket visszaadják ügyfeleiknek, a számlákat megszüntetik. A lépésre az amerikai jogszabályoknak való megfelelés érdekében kerül sor, amely korlátozza a biztosítók banki szolgáltatásnyújtását - írja a Bloomberg.

Az AIG biztosító Federal Savings Bankja szeptember 30-ától kezdve felhagy a betétszámlák vezetésével - olvasható az ügyfeleknek kiküldött levélben. "Minden számla automatikusan megszûnik ebben az idõpontban, az összes betét és azok kamatai visszafizetésre kerülnek" - írja a biztosító.

Az AIG a Principal Financial Group-ot követve úgy döntött, hogy a biztosítók saját számlás kereskedésének visszaszorítására és a magántõke valamint hedge fund befektetési tevékenységeik csökkentésére fókuszáló szabályozás miatt csökkenti banki tevékenységét.

A banknak március végén 30 alkalmazottja volt, és 920,5 millió dollár értékû eszköze az amerikai betétbiztosító adatai alapján. A bank jelzáloghiteleket és betétlekötési lehetõséget kínált ügyfelei számára telefonon és weboldalán keresztül.

A biztosítót néhány héttel ezelõtt "rendszerkockázati szempontból fontosnak" minõsítették a nemzetközi szabályozók, ezért a cég szigorúbb ellenõrzésekre és magasabb tõkekövetelményekre számíthat a jövõben. A kockázatos tevékenységeket a hagyományostól nem elkülönítõ biztosítókra még szigorúbb szabályok vonatkoznak majd a tervek szerint, valószínûleg emiatt is kerül sor a banki üzletág visszavágására.

Összes számláját megszünteti egy bank

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!