2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Most kell ingatlanba fektetni?Forrás: ingatlantajolo.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-09 10:18:24
Egyre több szakértõi vélemény jelenik meg, hogy az ingatlanbefektetések felé érdemes fordulni. Az mfor.hu annak járt utána valóban jobban járnak-e azok, akik pénzüket lakásvásárlásra fordítják.

A tranzakciós adó emelése, és a betétekre bevezetett egészségügyi hozzájárulás bejelentését követõ napokban a közösségi oldalak egyik népszerû posztja volt az, amikor levezették, hogy kisebb összegnél a betétes ráfizet, ha leköti a bankban a pénzét. A betétekre kivetett, illetve a készpénzfelvételre vonatkozó megemelt tranzakciós adó ugyanis egy rövid (1-2 hónapos) betét esetén a korábbiakhoz képest komoly költséggel jár, miközben a hozamok az utóbbi idõben tovább csökkentek.

 

De mi a helyzet, tehetjük fel a kérdést, ha valakinek több millió forintja van, és annak szeretne minél jobb hozamot biztosító helyet találni. Felmerülõ alternatívák közül az mfor.hu a bankbetéteket, az állampapírokat, és a kiadásra vásárolt ingatlanok hozamát vizsgálta. A cikk keretében arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyiben állja meg a helyét az az utóbbi hetekben több helyen felbukkant kijelentés, mely szerint most kell lakást venni.



Bár a módszertani kérdések esetleg unalmasak lehetnek, néhány szempontot mindenképpen célszerûnek látunk tisztázni az esetleges félreértések elkerülése érdekében. A számításaink során 15 millió forintra számoltunk hozamokat, miközben a megvételre javasolt ingatlantípusok közül van, amely átlépi a lélektani határt. (Bár tudjuk, hogy már ez is jelentõsen korlátozza a potenciális befektetõk körét.) - olvasható a mfor.hu-n.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!