2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Vádemelési javaslat a garázda fiatalok ellenForrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2013-08-29 10:52:32
Megdobálták a felújított iskola homlokzatát.

A Püspökladányi Rendõrkapitányságra 2013. június 14-én érkezett a bejelentés, hogy a sárrétudvari általános iskola frissen felújított falán több sérülés, horpadás van.  A rendõrök az elvégzett adatgyûjtés alapján beazonosították azokat a helyi fiatalokat, akik az udvaron talált kövekkel megdobálták az épületet. A két 16 éves fiú és 13 éves társuk azért dobálta meg az iskolát, hogy az ott tartózkodó szerenádozó diákokat megijessze.

A két 16 éves sárrétudvari fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A velük szemben garázdaság vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Püspökladányi Rendõrkapitányság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

Gyermekkorú 13 éves társuk büntetõjogi felelõsségre nem vonható, tette azonban nem marad következmények nélkül. A hatóság intézkedett az illetékes gyermekjóléti szolgálat felé, aki a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket megteszi.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!