2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kemencés ünnep BakonszegenForrás: haon
Utolsó módosítás: 2013-09-16 09:02:08
Esõ ide vagy oda, hagymaillat járta be szombaton a bakonszegi mûvelõdési ház kertjét. Hagyma nélkül ugyanis nincs bakonszegi kenyérlángos.

Az igazi titok viszont nem ez. A helyi fiatalasszonyok azt mondják, a gyúráson múlik a siker. – Ha megcseppen az eresz, azaz gyöngyözik a homlokunk, akkor már nem kell gyúrni a tésztát – meséli Mónika.

 

– Bakonszeg mellett Zsáka, Darvas, Vekerd és Furta településeknek van egy-egy kemencéje a kertben. Mivel tíz csapat sütött az idei rendezvényen, délután is rendeztünk egy fordulót – mondja a házigazda község polgármestere, Gara Péter, akitõl azt is megtudtuk, hogy idén 800 ezer forint jutott a település legnagyobb rendezvényére.

 

Az elõkészületekbõl a közmunkások is kivették a részüket, hiszen õk készítették a padokat, asztalokat, sõt a színpadot is. Az idén hatodik alkalommal megtartott rendezvény az esõ ellenére is hatszáz érdeklõdõt vonzott.

 

Az ételek mellett a szórakozás is komoly szerephez jutott az eseményen. Errõl a környezõ települések együttesei, csoportjai gondoskodtak, a nap sztárvendégei pedig Varga Feri és Balássy Betty voltak. Az idei kemencés napot tûzijáték és kifulladásig tartó retró disco zárta.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!