2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rászorulókon segített az Igazgyöngy AlapítványForrás: Szellõ Gábor
Utolsó módosítás: 2013-09-16 17:30:19
Hajdú-Bihar megyébõl a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány is részt vett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában. A civil szervezet Told nehéz helyzetû lakóinak adott se-gítséget. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében összesen huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékû vetõmagból a résztvevõk helyben zöldségeket termeltek, az elõállított élelmiszert pedig odaadták a környéken élõ hátrányos helyzetûeknek.

Az Élelmiszerlavina keretében idén 45 család vett részt a programban, amelyet a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány Toldon valósított meg. A magas munkanélküliséggel, mélyszegénységgel sújtott település lakóinak az önfenntartás is meghaladja a lehetõségeit, hangsúlyozta Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetõje.

- Így minden segítség elkél ebben a térségben. Ki kell emelnem, hogy a közös munkában mindenki önkéntesen vett részt, így a rászorulók maguk is aktív szerepet kapnak abban, hogy Told élhetõbb település legyen.

A felajánlás keretében burgonyát, paradicsomot, hagymát, paprikát, uborkát és cukkinit termeltek a program résztvevõi részben saját kertjükben, részben pedig az Alapítvány egy hektáros közösségi kertjében. Az összesen több tonnányi termény kisebb részét közösségi fõzéseken használták fel, a többit szétosztották a résztvevõ családok között.


Kapcsolat:

Szellõ Gábor
KRQ Communications
[email protected]
30.749.8810


A Syngentáról

A Syngenta a világ egyik vezetõ vállalata, 90 országban van jelen és mintegy 27.000 munkatársa van.  Elkötelezett célunk, hogy életre keltsük a növényekben rejlõ lehetõségeket. Világszínvonalú tudományos eredményeink, globális hálózatunk, és partnereink iránti elkötelezettségünk képessé tesz minket arra, hogy növeljük a növények termõképességét, elõsegítve ezzel az emberek egészségének és életszínvonalának javulását, miközben tudatosan óvjuk környezetünket. További információért keresse fel a www.syngenta.hu honlapot.

Jövõre vonatkozó megállapításokkal, nyilatkozatokkal kapcsolatos figyelmezte-tés. Ez a dokumentum jövõre vonatkozó nyilatkozatokat, elõrejelzéseket is tar-talmazhat. Ezen nyilatkozatok esetében fennáll az a kockázat, hogy a valódi eredmények eltérnek a jövõbe tekintõ kijelentésektõl. Kérjük, tekintse meg az ezzel kapcsolatos nyilvános Syngenta iratokat, melyet az egyesült államokbeli adatvédelmi bizottsághoz (Securities and Exchange Commission) benyújtottunk. Ezekben információt kaphat a kockázatokról és egyéb bizonytalan tényezõkrõl. A Syngenta nem rendelkezik kötelezettséggel az elõretekintõ kijelentéseinek aktualizálására, az érvényes eredmények, vagy új feltételezések elfogadására vonatkozólag. Ez a dokumentum nem képezi ajánlat, eladási, vagy kiadási felszólítás, vagy részvényjegyzési ajánlat részét. A dokumentum szerzõdéskötés alapját sem képezheti.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!