2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Közel hárommilliárd forintot kap hat hajdú-bihari városForrás: dehir
Utolsó módosítás: 2013-09-19 11:20:41
Ünnepelhetnek a hajdúhadháziak, a hajdúnánásiak, a püspökladányiak, a hajdúböszörményiek, a nyíradonyiak és a berettyóújfaluiak.

Újabb huszonöt esetben támogat funkcióbõvítõ és szociális célú városrehabilitációs pályázatokat az Észak-alföldi Régióban a kormány, közel 9 milliárd forint értékben – hangzott el az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján, szerdán.
earfu

A szociális városrehabilitációs pályázatok esetében kilenc város  3,4 milliárd forint támogatást kap, míg a funkcióbõvítõ városrehabilitáció esetében tizenhat város kap 5,4 milliárd forint uniós forrást.

A funkcióbõvítõ városrehabilitáció keretében Hajdú-Bihar megyében hat város – Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Püspökladány, Hajdúnánás, Nyíradony, Berettyóújfalu – kap több mint 2 milliárd (2.008.649.575 Ft) forint uniós forrást, míg a szociális célú városrehabilitáció keretében két város – Hajdúhadház és Hajdúböszörmény – kap közel 800 millió (783. 512.599 Ft) forint támogatást.

A szociális típusú városrehabilitáció alapvetõ célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása. A városok egyes társadalmi-fizikai-gazdasági szempontból is leszakadó vagy leszakadással fenyegetett településrészeinek fizikai állapota erõsen leromlott, lakosságcsoportjaik társadalmi helyzete, foglalkoztatási színvonala, életkörülményei szegényesek, a településrész városi és közösségi funkciókkal való ellátottsága alacsony szintû, a városrész nem képes bekapcsolódni a város gazdasági-társadalmi vérkeringésébe. Egyes területeken koncentráltan jelentkezik a munkanélküliség, melyet tovább súlyosbítanak a hátrányos helyzetû csoportok jelenlétébõl és a közbiztonság romlásából származó problémák.

A rehabilitáció célja, hogy a helyi hátrányos helyzetû lakosság életminõsége és esélyei javuljanak, az épített környezet minõségi változáson menjen át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!