2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rezsicsökkentés – Fidesz: novembertõl csökken a gáz, a távhõ és az áram áraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-23 09:41:06
A Fidesz szóvivõje szerint novembertõl a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhõért, az áramért. Zsigó Róbert vasárnap az MTI-vel közölte azt is: a jövõ héten ötvenhét városban folytatódnak a kormánypárt rezsicsökkentési fórumai.

A szóvivõ közleménye szerint a kormány már dolgozik a tûzifa- és a széntüzelés árának csökkentésén, valamint a tavaly indított szociális tûzifaprogram kiszélesítésén is, amellyel a kistelepüléseken élõ rászorulókat segíti.

 

 

Hozzátette: az Országgyûlés a következõ hónapokban tárgyalja a nonprofit közmûszolgáltatókról szóló törvényjavaslatot, amely megtiltja, hogy szolgáltatók extraprofitot számítsanak fel a szolgáltatásaikért a családok kárára.

 

Zsigó Róbert azt írta, a Fidesz a rezsicsökkentés alkotmányos védelmének lehetõségét is megfontolja, mert az mindaddig veszélyben van, amíg “a bukott baloldalon ugyanazok vannak együtt, akik világéletükben a mohó multik érdekeit szolgálták”. Úgy fogalmazott: a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy-szövetség tizenötször emelte a rezsiárakat, és elérte, hogy a magyarok Európában a legdrágább energiaárakat fizessék.

 

Kitért arra, hogy a Fidesz egy hete indult, Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést! címû fórumát országszerte ötvenhat településen tartották meg. Ezeken a kormánypárt politikusai személyesen köszönték meg az állampolgároknak a rezsicsökkentés támogatását.

 

Zsigó Róbert tájékoztatása szerint jövõ héten további ötvenhét városban tartanak rezsicsökkentési fórumokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!