2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kelet-Magyarországon adták fel a nyertes ötöslottó-szelvénytForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-09-23 09:52:19
Kelet-Magyarországon adták fel a nyertes szelvényt az ötös lottón – közölte a Szerencsejáték Rt. sajtóosztálya vasárnap az MTI érdeklõdésére.

A közlemény szerint a nyertes saját számokkal játszott, és kilencven napja van, hogy jelentkezzen a több mint hárommilliárd forintos fõnyereményért.


A Szerencsejáték Zrt. szombaton közölte, egy telitalálatos szelvény van az ötös lottón, és valamivel több mint 3 milliárd 87 millió forinttal lesz gazdagabb a nyertes szelvény tulajdonosa.

 

A 38. játékhét nyertes számait gépi sorsolással húzták ki, a számok: 17, 21, 70, 77, 83.
Legutóbb március 23-án volt telitalálat az ötös lottón, így a most felhalmozott fõnyeremény a negyedik a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

 

A nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a fõnyereményt felosztják a többi nyertes között.

 

A Szerencsejáték Zrt. azt írta, hogy tapasztalataik szerint míg hetente átlagosan 3-3,5 millió alapjáték érkezik be, halmozódás idején többen lottóznak. A 37. héten 6,7 millió alapjátékot adtak fel.
Külön telefonszámot tartanak fenn a nyertesnek, hogy jelentkezzen. A társaság munkatársa az elsõ telefonbeszélgetés során meggyõzõdik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van.

 

A nettó nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forintfolyószámlára. A kifizetés a sorsolást követõ harmadik héten, legkésõbb a harmadik hét második munkanapján kezdõdik.

 

A törvények szerint az ötös lottó át nem vett nyereményeit a Szerencsejáték Zrt. 180 napon belül használhatja fel újra nyeremények céljára (például nyereménykülönbözetekre, különsorsolások nyereményeire). Amennyiben ez nem történik meg, az összeget játékadóként a költségvetés számára kell befizetnie.

 

A következõ héten várható fõnyeremény 85 millió forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!