2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
MIHÁLYNAPI NYUGDÍJAS TALÁLKOZÓ ZSÁKÁNForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-09-30 20:40:50
XII. alkalommal került sor 2013. szeptember 26-án, Zsákán a Mûvelõdési Házban a Mihálynapi Nyugdíjas Találkozóra, valamint a Segíts és támogass!” Alapítvány keretén belül, az idõsek értékeinek felszínen tartása végett a „NAGYMAMA SÜTIK” reprezentációjára.

Szücs Józsefné Julika az Idõsek Klubjának elnöke és a klubtagok fogadták a vendégeket.  Az Idõsek Klubjának munkatársa Négyesi Istvánné Icuka üdvözölte elõször a vendégeket, aki az egész rendezvényt lekonferálta, majd elõször Molnár Ferencné, a Hajdú- Bihar megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek Szövetségének elnöke köszöntötte a rendezvényen megjelent valamennyi résztvevõt. A rendezvényen ott volt Bodnár Antalné alelnök is. Kovács Kálmán Zsáka polgármestere köszöntötte és megnyitotta a találkozót.

 

Ezután következett a kultúrmûsor – Csordás Mózesné egy verset szavalt, majd bemutatkozott a helyi Ezüst Nyár Népdalkör, õket követte Zavicsár Krisztina fiatal Zsákai lány, aki nagyon szépen adta elõ a népdalokat, ezt követõen jöttek sorban a vendég csoportok. A Bakonszegi Idõsek Klubjának Táncos Lábú Nagyik mûsora, Furtáról a Vadrózsák Népdalköre, majd a Zsákai Idõsek Klubja és az Ezüst Nyár Népdalkör „Egy este a fonóban” jelenetet mutatta be, majd Guba Jánosné szavalatát hallgatta meg a közönség. Utánuk Mohácsi Róbert klarinéton játszott, hegedûn kísérte Lakatos Ferenc. Komádiból az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub tánccsoportja a „Hogy is van ez?” Dunántúli néptánccal lépett fel nagy sikerrel. A mûsort a Berettyóparti Senior Tánccsoportja zárta. Õk is nagy tapsot kaptak, de mindegyik mûsor nagyon színvonalas volt és a közönség nagy tapssal jutalmazta õket. Az este sztárvendége Stefanszki Tibor Zsákai énekes volt, aki már többször fellépett a TV-ben is. – Egy kis szünet után jött a „NAGYMAMA SÜTI BEMUTATÓ”. A süteményeket háromtagú zsûri bírálta el: - Duró Miklósné, Kovács Kálmánné és Komádiból Wágner Sándorné. A finom és finomabbnál sütemények közül elsõ lett a Habosalmás sütemény – Bónócz Gyuláné, II. Õsi pogácsa – Kovács Kálmánné, III. –Kürtõs kalács – Balogh Jánosné. Különdíjat kapott a Fekete rózsa sütemény - Vetési Lajosné. A díjakat Szücs Amália a „SEGÍTS, ÉS TÁMOGASS! ALAPÍTVÁNY elnöke adta át. A díjátadás után a süteményeket a vendégeknek osztották szét. – A rendezvény szervezõi: - „Segíts, és támogass!” Alapítvány, a Bihari Szociális Szolgáltató Központ, a Zsákai Idõsek Klubja és az Ezüst Nyár Baráti Kör voltak.

 

A talpalávalót Nagy Miklós zenész szolgáltatta. A rendezvény nagyon jó hangulatban zajlott, mindenki kellemes, szép élményekkel gazdagodva távozott.

Cserép Imre
tudósító
/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!