2024. április 24. Szerda, György.
 
„Képes Krónika” az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” rendezvénysorozatrólForrás: Cserép Imre
Utolsó módosítás: 2013-10-02 10:21:55
Az „Itthon vagy – Magyarország szeretlek!” rendezvénysorozat a Táncházzal kezdõdött Komádiban. A Közösségi Házban volt a Táncház, ahol a Körös - Körül Néptáncegyüttes tagjai és Tóth Zsuzsanna és Tatár Árpád mûvészeti vezetõk mutatták be a táncokat. A legfiatalabb résztvevõ alig múlt 2 éves és a legidõsebb pedig 76 éves volt.

A kísérõ zenekar a Bakator volt, õk húzták a talpalávalót. A zenekar tagjai: - Heit Lóránd Levente, Török Péter, Jeremiás Ádám, Varró Márk, Pandák Tibor és Szlama László.  A táncok között a szünetekben a jelenlévõk falatozhattak is a megterített svédasztalnál, illetve volt ének és daltanulás is. Elsõnek a hajdúböszörményi születésû Török Péter énekelte és tanította meg a Sokat arattam a nyáron c. népdalt.

Következõ nap délelõtt az Alföld Gyermekszínpad a közösségi Házban hosszabb és rövidebb népmeséket mutatott be a gyerekekkel, szülõkkel és nevelõkkel zsúfolásig megtelt teremben. Az elsõ mese, amit bemutattak a Rátóti csikótojás magyar népmese volt. Délután a református templomban orgonakoncert volt Kovács Tibor (kántor-orgonista), valamint Ammer Helga (hegedû) közremûködésével. Még aznap este a helyi Napközi Otthonban ünnepelte a Komádi Nyugdíjasok Klubja megalakulásuknak 15 évfordulóját. Vasárnap délelõtt 10 órától 11 helyszínen 15 gyermekcsoport vett részt szellemi és ügyességi vetélkedõn. A gyerekeket szülõk és tanárok kísérték a vetélkedõk helyszíneire. Minden csoport más-más színû „Itthon vagy – Komádi szeretlek!” pólóban volt. Az elsõ helyezett csapat a Pinkek csapata, - kísérõ Nagy István, második a Sasok csapata – kísérõ: Fejes Ildikó, harmadik a Vörösrákok csapata lett – kísérõ: - Gulyás János. A nap máglyagyújtással fejezõdött be, ahol Tóth Ferenc polgármester mondott beszédet a nagy létszámú komádi lakosság elõtt. A rendezvényt a helyi tûzoltók és polgárõrök biztosították. A rendezvénysorozat elérte a célját, nagyon sok gyermeket, felnõttet megmozgatott, és akik részt vettek az eseményeken felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Cserép Imre
tudósító
/Fotók: - Cserép Imre/

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!