2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Okosan is lehet ám a cukrot használni!Forrás: richpoi.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-09 09:33:16
Az egészségügyi szakértõk gyakran a „fehér méreg” vagy az „édes gyilkos” jelzõvel illetik meg a cukrot, holott számtalan esetben hasznunkra is válhat.

Ebben az irományban felsorakoztatjuk a cukor mindazon tulajdonságát, amelyek hasznunkra válhat. Nem veszélyes az egészségünkre, ha nem fogyasztjuk.

Csótányirtó. – Keverjük össze a cukrot ugyanolyan mennyiségû sütõporral. Elõbbi illata vonzza a rágcsálókat, utóbbi viszont károsítja az emésztõrendszerüket. Figyeljünk, hogy a gyermekek és a háziállatok ne férjenek hozzá.

Virágoztatja virágainkat. – Sokszor szeretnénk, ha kedvelt növényünk sosem hervadna el. Egy dolgot kell tennünk a siker érdekében: vegyítsünk három evõkanál cukrot két evõkanál ecettel és egy liter vízzel, majd locsoljuk meg a virágot, amik ettõl boldogok lesznek. Ugyan örökéletûvé így sem válnak, hosszabba ideig nyújtanak majd látványt.

Kitisztítja a kávédarálót. – Õröljünk cukrot a darálóban, amely így egyrészt elveszi a fûszerek és a kávé állott szagát, másrészt kitisztítja a fontos konyhai kelléket.

Elfojtja a szájégést. – Túl meleg italt, vagy túl erõs paprikát fogyasztottunk? Vegyünk be rögvest egy kockacukrot, mely egybõl megnyugtatja a beszélõkénkben uralkodó poklot.

Felfrissíti a bõrt. – Azt a tényt, hogy a cukor hámlasztja a bõrfelszínt mindannyian tudjuk. Jobban járunk viszont ha egy érett banánnal, vagy olíva- és mandulaolajjal keverünk össze pár kanállal és csak úgy visszük fel a bõrünkre, majd lezuhanyozunk. A legegyszerûbb módja, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektõl.

Gyógyítja a külsõ sérüléseket. – Egy tanulmány szerint a fekélyekre és a nyílt sebekre kifejezetten elõnyös cukrot rakni, hisz megakadályozza a gyulladás elterjedését és a krónikus fájdalomérzetet is megelõzi. A titok: a baktériumoknak szüksége van vízre az életben maradáshoz, ám a cukor pont, hogy vizet von el. Kötszerrel alkalmazzuk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!