2024. április 24. Szerda, György.
 
Bajnai Gordon: "válság 2.0 is jöhet"Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-10 14:55:23
"A negatív forgatókönyvek elkerüléséhez három dologra van szükség: együttmûködésre, koordinációra és integrációra" - tette hozzá.

A jelenlegi gazdasági válságban ott a lehetõség, hogy egy "gazdasági válság 2.0" is bekövetkezzen, amit mindenképpen el kell kerülni - ezt mondta a miniszterelnök csütörtökön Dubrovnikban a Croatia Summit 2009 elnevezésû konferencián.

 

Bajnai Gordon szerint lehetséges forgatókönyv, hogy a munkanélküliség megnövekedésével szociális válság alakul ki az országokban, ami nagyon könnyen a protekcionizmus megerõsödéséhez és a geopolitikai rendszer felborulásához vezethet. A negatív forgatókönyvek elkerüléséhez három dologra van szükség: együttmûködésre, koordinációra és integrációra - tette hozzá.

A miniszterelnök eme három lépés fontos jelének tartja, hogy hétfõn a törökországi Ankarában aláírják az érintett országok a Nabucco gázvezetékrõl szóló szerzõdést.

Bajnai Gordon üdvözölte Horvátország NATO-tagságát és leszögezte: biztos benne, hogy a déli ország hamarosan az Európai Uniónak is tagja lehet. Horvátország EU-tagságával egy egységes, megbízható és stabil térség jöhet létre, ami egész Európának jó - mondta.

A csütörtökön kezdõdött Croatia Summit 2009 konferencián 28 ország vezetõ politikusai tanácskoznak két napon keresztül Délkelet-Európa, az energetika és a gazdasági válságból kivezetõ út témakörökben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!