2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Uniós pénzek: a tavalyinál jóval nagyobb kifizetés várhatóForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-10 14:57:45
A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára szerint a magyar kormánynak sok vitája van Brüsszellel, ám az idei hónapra tervezett 250-260 milliárd forintos tétel biztosan megérkezik Magyarországra.

Szeptember 9-én Lázár János, az NFÜ-t felügyelõ kormánybiztos és Johannes Hahn, az Európai Unió regionális politikáért felelõs biztosa megállapodott tíz, korábban felfüggesztett operatív program újraindításában, ennek köszönhetõen a múlt héten 350 milliárd forint érkezett Brüsszelbõl, és még ebben a hónapban újabb 250-260 milliárdnyi támogatást utal Magyarországnak az Európai Unió - mondta az M1 Ma reggel címû mûsorában a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára. Csepreghy Nándor hozzátette: ezzel rendbe is hozták a költségvetésnek azt a fejezetét, amely elõfinanszírozza az uniós fejlesztéseket.

A helyettes államtitkár szerint az idei kifizetések biztosan elérik a tavalyi szintet, hiszen 2012-ben 1054 milliárd forint talált gazdára az Új Széchenyi-terv keretein belül, idén pedig már az elsõ kilenc hónapban átléptük az 1000 milliárdos határt. Csepreghy Nándor azt mondta: 1300-1500 milliárd forint között lesz a kifizetés végösszege idén. Arról is beszélt, hogy bár a magyar kormánynak számos vitája van Brüsszellel, az idei hónapra tervezett 250-260 milliárd forintos tétel biztosan megérkezik Magyarországra.

Jövõre új uniós költségvetési ciklus kezdõdik, a források mintegy 60 százalékát pedig kifejezetten gazdaságfejlesztésre fordítaná a kormány. A tervezést azonban nem egyoldalúan szeretné megvalósítani a kormány, ezért létrehoztak egy honlapot. Az érdeklõdõk hat terület közül választhatnak, ezeket rangsorolhatják annak megfelelõen, hogy saját bevallásuk szerint mire kellene elõször támogatást fordítani. Az uniós tárgyalások alkalmával a kormány figyelembe veszi a szavazás eredményeit - mondta Csepreghy Nándor helyettes államtitkár a Ma reggelben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!