2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Fordulat jön: akár 50 százalékkal is eshetnek a kgfb-díjakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-13 08:24:13
Címkék: Bihari hírek, kgfb
Januártól mostanáig - átlagosan - 15 százalékkal emelkedtek a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosítás díjak, de az október végi tarifahirdetéskor akár 50 százalékos árzuhanást is elképzelhetõnek tart a netrisk.hu internetes alkusz.

A portál közleményében ismerteti: a tavaly év végi kgfb-kampány végére 19 900 forint átlagdíj alakult ki azoknál, akiknek január 1-jén fordult a biztosításuk. Minthogy a biztosítók - ettõl az évtõl elõször - év közben is módosíthatják a díjaikat, októberre az átlagdíj 22 ezer 891 forintra emelkedett. Eddig az ezen a piacon tevékenykedõ 15 biztosító 44 tarifaváltoztatást jelentett be.

A jelenség nem új, de korábban másként érték el a biztosítók, hogy akik év közben váltottak biztosítót vagy - autóvásárlás miatt - kötöttek új kgfb szerzõdést, többet fizessenek. Minthogy a tarifa egész évben fix volt, így az év végi kampányban adtak kedvezményeket, amelyek azonban januártól már nem éltek. Néhány biztosító elõszerzõdéssel próbált kedvezményt adni a késõbbi szerzõdõknek is, de ezt a kiskaput a jogalkotó bezárta.

Az év közbeni díjnövekedés idén a nagy kocsik tulajdonosait jobban sújtotta, mint a kis jármûveket választókat. Így például a 151 kilowatt motorteljesítmény felett egyharmados volt a drágulás, míg a 75 kilowatt alatti kategóriában - a bonus-malus besorolástól függõen - 6-12 százalékkal drágult a kgfb.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!