2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Zápor, zivatar várhatóForrás: idokep.hu
Utolsó módosítás: 2013-10-13 08:43:46
Vasárnap kezdetben a Dunától keletre, majd egyre-inkább a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elõ esõ, zápor, északkeleten egy-egy zivatar. Északnyugaton megélénkülhet idõnként a délies szél. Hajnalban 8-15°C, délután 17-23°C várható. Északnyugaton várható a hûvösebb idõ. Reggelre a Dunántúlon többfelé pára, köd képzõdhet.

Távolabbi kilátások


Hétfõn nyugodtabb idõben lesz részünk, a változékony felhõzetbõl kevés helyen alakulhat ki zápor. 17-22°C közötti maximumokra készülhetünk, hajnalban sem lesz hidegebb 5-13°C-nál. Helyenként pára, köd képzõdhet.

Kedden ismét többfelé elõfordulhat esõ, zápor, helyenként, elsõsorban keleten akár zivatar is. Délen megélénkülhet a szél. Kissé visszaesnek a délutáni maximumok.

 

Szerdán egy hidegfront miatt sokfelé számíthatunk csapadékra esõ, zápor formájában, de helyenként egy-egy zivatar sem kizárt. Hûvös, szeles idõben lesz részünk. Csütörtökön már szárazabb, de még kissé szeles, hûvös idõre van kilátás.

 

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem lesz térségünkben, de a Dunántúlon élõk körében kis mértékben hidegfronti tünetek jelentkezhetnek enyhe fejfájás, izomgörcsök formájában. A keleti tájakon a hõérzetünk gyorsan változhat, ez az idõseket és a szívbetegeket terhelheti meg a legjobban, rosszullét, vérnyomás-ingadozás léphet föl. A Dunántúlon viszont a napos idõ miatt javul komfortérzetünk. A kellemes õszi idõben tartózkodjunk minél többet a szabadban, érdemes kirándulni, vagy akár egy nagyobb sétát tenni.

 

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap kezdetben a Dunától keletre esõ területeken, majd keleten, északkeleten találkozhatunk esõtõl, záporoktól, zivatartól nedves, vizes, csúszós útszakaszokkal. Zivatarokban lecsökkenhet a látástávolság. Északnyugaton és a zivatarok környezetében az élénk széllökések kissé csökkentheti a jármûvek menetstabilitását. Hajnalban a Dunántúlon többfelé pára, köd miatt romolhat a látástávolság. Tartsuk meg a megfelelõ követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!