2024. május 19. Vasárnap, Ivó, Milán.
 
A rezsicsökkentés folytatásáról dönt az OrszággyûlésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-14 06:26:30
Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyûlés a jövõ héten. A képviselõk hétfõn törvénymódosításokat fogadhatnak el a rezsicsökkentés folytatása érdekében, míg kedden a katasztrófavédelmi törvény módosítását tárgyalják, szerdán pedig az igazságszolgáltatás csúcsszerveinek tavalyi tevékenységét értékelhetik.

A Ház ülése ezúttal is a hét elsõ napján, 13 órakor kezdõdik napirend elõtti felszólalásokkal, ezt az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések követik. A parlament ezután dönthet a fideszes Németh Szilárd azon törvénymódosító javaslatáról, amely a kormány újabb rezsicsökkentését támogatja. A kormánypárti politikus indítványában emlékeztet arra, hogy a január 1-jével megvalósított 10 százalékos rezsicsökkentésen túl további 11 százalékkal mérséklõdhet a lakossági villamos energia, a földgáz és a távhõ hatósági ára. Ugyancsak még hétfõn módosíthatják a termõföld védelmérõl szóló törvényt, továbbá elfogadhatják a Bethlen Gábor Alap tavalyi mûködésérõl szóló jelentést is.

Kedden kezdhetik tárgyalni a kormány azon javaslatát, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert, amelynek révén kiszûrhetõek lehetnek a bûncselekménnyel gyanúsított utazók. Szintén a második ülésnapon kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövõben a közmunkások is bevethetõvé válnának a katasztrófahelyzetekben. Az Országgyûlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységét kezdi értékelni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek