2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Támogatott lakáshitel közszolgáknakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-18 20:17:39
Támogatott hitelprogram segítségével vásárolhatnak lakást a közszolgák a kormány tervezett új otthonteremtési programja szerint.

A már megjelent kormányhatározat alapján fõként a közigazgatásban dolgozókat, a katonákat és a rendõröket segítenék a hitelprogrammal. A kabinet hosszú futamidejû kamattámogatást nyújtana és a kölcsön felvételéhez szükséges önrész elõteremtésében is szerepet vállalna.

A közszolgákat tömörítõ szakszervezet elnöke szerint fontos, hogy az állam nemcsak kamattámogatást nyújt, hanem a lakáskölcsön felvételéhez szükséges önrész elõteremtésében is segít.

Árva János, a  Magyar Köztisztviselõk, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint az állami szerepvállalás nagyon sokat segítene az alacsony keresetûeknek és a pályakezdõknek is. Vélhetõen itt több ezer emberrõl lehet szó, akik nem mindegy, hogy milyen háttérrel rendelkeznek, mert egy nyugodt háttér megteremti annak a feltételét, hogy sikeresebben végezzék munkájukat – fogalmazott az elnök.

A Híradó által megkérdezett elemzõ szerint a kormány programja élénkítheti a lakáspiacot.

A kereslet bõvülése a használt lakáspiacon is megjelenhet, de ugyanúgy az új építésû lakások piacán is több vevõt vonzhat a piacra, ami pedig a fejlesztõk aktivitását erõsítheti. Jelenleg nagyon visszafogott az ingatlanfejlesztés - mondta Déry Attila, az Otthon Centrum vezetõ elemzõje. Vagyis kevés lakás épül, ám ezen változtathat a közszolgákat segítõ, támogatott hitelek bevezetése.

Akik nem tudnak élni az újfajta lehetõséggel, azok a már most is létezõ, fõként a fiatalokat segítõ fecskeházi rendszerben juthatnak otthonhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!