2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Egymilliárdos beruházást terveznek megyénkbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-10 17:09:36
„Új arculatot kaphat a város” Ötvenhatmilliós fejlesztés után egymilliárdos beruházást terveznek Tégláson.

Október végére befejezõdik az a belvárosi zöldterületek fejlesztésére irányuló beruházás, melyre 2008 májusában nyert el több mint 48 millió forintot Téglás önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Tervbõl. A projekt, mely a Fényes, Kossuth Lajos, a Dózsa György és az Iskola utcák által határolt terület burkolatának felújítást, parkolók valamint zöldterületek kialakítását, továbbá a meglévõ játszótér bõvítését foglalja magába, összesen 56,6 millió forintba kerül.

Folyamatos fejlesztés

– Jelenleg az egyes ütem munkálatai folynak. Így rövid idõn belül egy kellemesebb, üdébb, élhetõbb környezetben tölthetik a város lakói aktívan a szabadidejüket – mondta Czibere Béla, polgármester megemlítve, múlt hónapban már megkezdõdött a burkolatok újraaszfaltozása.

– A napokban befejezõdik a térkõ és a járdaburkolatok kivitelezése, ezt követõn augusztustól pedig a játszótér felújításával folytatódik a beruházás, mely a tervek szerint a fásítással együtt októberben zárul – tette hozzá. 

– Már készítjük integrált városfejlesztési stratégiát (ivs), mert szeretnénk pályázni egy hosszabb távú, a belváros arculatát jelentõsen megváltoztató beruházásra – avatott be távlati terveikbe Czibere Béla, hozzátéve: ez a beruházás mintegy egymilliárd forintba kerülne terveink szerint, de a népesség függvényében pályázható összeg mindössze 600 millió forint, így számítunk arra, hogy akár helyi vállalkozók is részt vesznek majd a projektben.

– A beruházás keretében többek között kibõvítenénk a mozit mûvelõdési házzá. A polgármesteri hivatal jelenlegi helyére egy park és mintegy 500 négyzetméteres szolgáltatóház kerülne, míg a hivatal a régi iskola helyére tervezett új többfunkciós városházába költözne – részletezte elképzeléseiket a polgármester. – Kialakítanánk egy új házasságkötõ termet, egy épületbe kerülne az okmányiroda és a polgármesteri hivatal valamint a családsegítõ szolgálat is – tette hozzá. Ennek a programnak az úgynevezett fejlesztési akcióterülete a Liget utcától az Akácos útig és a Fényes utcától a Malom utcáig terjedne.

– Jelenleg még várjuk a város honlapján (teglas.hu) közzétett kérdõívre a válaszokat, melyeket szintén beleveszünk a stratégia kialakításába – tájékoztatott a vezetõ, aki reméli, hogy sikerül ezt, a város életét gyökeresen megváltoztató városrehabilitációs pályázatot megnyerniük.
Elárulta, hosszú távon akár a most még kihasználatlanul álló, mozi mögötti nádas hasznosítását is el tudná képzelni. – Nem feltöltenénk, hanem tóvá alakítva egy városi pihenõparkot hoznánk létre – osztotta meg velünk Czibere Béla.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!