2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Kevesen tudják: ezzel az irattal is lehet autót vezetniForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-24 19:58:17
Kezdõ vezetõi engedéllyel két évig csak bizonyos korlátozásokkal vezethetõ személyautó és motorkerékpár.

Magyarországon is létezik „próbajogosítvány”, úgy nevezik, hogy kezdõ vezetõi engedély. Ennek birtokosa két évig – ha személygépkocsival közlekedik – utánfutót nem vontathat, ha motorkerékpárral, akkor pedig személyt nem szállíthat – jelentette ki Dobrocsi Endre, a Nemzeti Közlekedési Hatóság fõosztályvezetõje az M1 Ma reggel címû mûsorában.

Arra a felvetésre, hogy nem kellene-e a kezdõ jogosítvánnyal rendelkezõk vezette jármûveket valamilyen jelzéssel ellátni, azt mondta: ha bármiféle jelzés kerül egy jármûre, az lehet többletinformáció a közlekedõknek, ugyanakkor a hangsúly azon van, hogy a vezetõ tisztában legyen azzal, hol van a helye a forgalomban, hogyan kell viselkednie. Vagyis nem az a fontos, hogy mások miként viszonyuljanak hozzá, hanem az, hogy õ tisztában legyen azzal, hogyan kell viselkednie – szögezte le a szakember.

Hozzátette: jelenleg Magyarországon nem tiltott az, hogy valaki T jelzést ragasszon fel a jármûvére, számolnia kell azonban azzal, hogy sokan, ha meglátnak egy tanulókocsit, lesodorják, leszorítják, agresszív magatartást tanúsítanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!