2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szépkorúak köszöntése KörösszegapátibanForrás: Vmirjáncki József
Utolsó módosítás: 2013-10-27 10:41:02
Évek óta hagyomány a településen, hogy a nagyközségi önkormányzat „Idõsek tisztelete” címmel ünnepségre hívja a nyugdíjas korú nõket és férfiakat a településen.

A meghívottak megjelenését azzal is segítették, hogy, akik akadályozva voltak a megjelenésben, azokat elszállították az ünnepség színhelyére.Tóth Erika köszöntõje után Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ köszöntötte a megjelenteket, majd Tarsoly Attila polgármester kedves szavakkal szólt a szépkoruakhoz. „Ezüsthajú és aranyszívû vendégek”-rõl beszélt. „Két nemes fémbõl kellene ötvözni a mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt. Aranyhoz hasonlítom szeretõ szívüket. Ezüsthajukban a sok-sok tél ott felejtette a fehérséget.”kezdte köszöntõjét. Az aranyhoz hasonlító szeretõ szívüket pedig érzik, tapasztalják a közelükben élõ családtagok, de a település közössége is.

Köszöntötték a megjelenteket a helybeli iskola tanulói is. Énekeltek, verseltek, táncoltak. Az idõs emberek arcán pedig látszott az öröm és a megelégedés, amikor látták unokáik szereplését.

Az önkormányzat és a helyi családsegítõ szolgálat minden évben köszönti a születésnapjukat ünneplõket. Az idei évben a kerek évfordulósok kaptak szép emléklapot és ajándékot. Tarsoly Attila polgármester és Szûcsné Nagy Ildikó a Családsegítõ Szolgálat vezetõje köszöntötték a következõket:

70 évesek:
Nyakó László, Fejes Imre, Fejes Imréné, Endrédi János, Juhász László, Mester Mária, Groza Péterné, Szabó Jánosné, Nagy Zsigmondné, Szûcs József, Dani Imre, Facsar Julianna, Pénzes Zoltánné, Oromós Károly.

80 évesek:
Zima Vincéné, Barabás Gyuláné, Mike Sándorné, Vad Balázs, Balog Károly, Rácz Istvánné, Kardos Józsefné, Szabó Ernõné, Papp Sándorné, Bói Elekné.

90 éves:
Zima Lajosné

Majd a finom ebéd elfogyasztása következett, Tarsoly Attila meggyújtotta a tortán a tûzijátékot. Az édességet jóízûen fogyasztották el.
Búcsúzóul pedig Tarsoly Attila polgármester és Grozáné Veres Ágnes képviselõ magyar címerrel díszített kis poharat ajándékozott a megjelenteknek.


- Vmirjáncki József -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!