2024. május 20. Hétfő, Bernát, Felícia.
 
Önerõ nélküli, kedvezményes kamatozású hitel a fiatal rendõröknekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-10-30 13:24:31
Már a kormány elõtt van az a javaslat, amely egy kedvezményes hitelkonstrukció részleteit tartalmazza.

Önerõ nélküli, kedvezményes kamatozású hitelt biztosítana a kormány a fiatal rendõröknek - mondta a Híradónak a belügyminiszter. Pintér Sándor egy fõvárosi rendõrszálló átadásán hozzátette: a tervek szerint a kölcsönhöz kedvezõ kamatozást is garantálna a kormány.

A rendõrségnek ingyenesen átadott budapesti szállót járta körbe a belügyminiszter és a fõpolgármester. 180 rendõr lakhat ott mostantól a piaci albérletnél jóval kedvezõbb áron. A Budapesten szolgáló rendõrök 60 százaléka ugyanis vidéki. A Híradónak nyilatkozó Vámos György például Debrecenbõl költözött ide. "Nagyon örülünk neki, mert tényleg, ami egy 21 éves fiatal, kezdõ rendõrnek meg kell, hogy legyen, azt ez a szálló tudja biztosítani" – mondta az õrmester.

A korábban szállodaként mûködõ épületet a fõvárosi önkormányzat 10 évre adta használatba a Budapesti Rendõr-fõkapitányságnak. "A fõváros egyik legfontosabb megoldandó kérdése a közbiztonság. Ha elvárjuk azt, hogy a rendõrség és a Belügyminisztérium ebben hatékony munkát végezzen, akkor nekünk is hozzá kell járulnunk a feltételek biztosításához" – közölte Tarlós István, fõpolgármester.

A kormány a rendõrök és hivatalnokok saját lakáshoz jutást is szeretné támogatni - errõl október elején beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor akkor közölte: "Meg fogunk hirdetni a köz szolgálatára felesküdöttek esetében olyan lakástámogatási lehetõségeket, amelyek ugyan nem béremelések, de a mindennapi élet szempontjából fontosak".

Pintér Sándor belügyminiszter kedden azt mondta: már a kormány elõtt van az a javaslat, amely egy kedvezményes hitelkonstrukció részleteit tartalmazza. "Szeretnénk azt elérni, hogy ne legyen beugró, ne legyen olyan anyagi teher a lakás vásárlásánál, amely a kezdetben indul ki, csak a törlesztõ részletek legyenek és a kamat" – mondta Pintér Sándor, belügyminiszter.

A tervek szerint az önerõ nélkül felvett hitelekhez hosszú futamidejû, kedvezõ kamatozást is garantálna a kormány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek