2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Az új Androiddal tévé jön a mobilbaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-03 11:27:26
Okostelefon után okostévében találja meg a Google az Android piaci növekedésének motorját.

Még bõvül az okostelefonok piaca, de lassulva bõvül: a nagy gyártók már esztendeje keresik a megoldást, hogy ne veszítsenek az értékesítés mostani lendületébõl. Ez a törekvés kelti életre az okosórát, okosszemüveget, okosláncot, okosmindent. A Google pedig a hírek szerint újra a televíziózásban véli meglelni a Szent Grált.

Az ETNews koreai számítástechnikai portál jelentése szerint a droid következõ lépése a nagyképernyõs eszközök felé mutat. Iparági forrásokra hivatkozva állítják, hogy a Google „javítani akarja az Android felhasználói élményt a tévéken”, s dolgozik az okostévék és a mobil eszközök jobb összekapcsolhatóságán.

Egyszer már hiú reménynek bizonyult, hogy az Android lesz a meghatározó platform az okostévék piacán. A nagy ívû ígéretet a Google igazgatótanácsának elnöke, Eric Schmidt tette még 2011-ben. Schmidt azt állította, hogy a legtöbbet Google-tévét adnak el 2012 nyarán.

A Google TV gyártók, mint például az LG és a Sony világos utalást kaptak, hogy élesszék újra az Android TV-t – írja az ETNews. Tehát újabb nekifutás várható.

Várhatóan a bármelyik pillanatban megjelenõ új Android operációs rendszer, a 4.4 KitKat is fordulatot hoz a kérdésben. Eddig csak energia megtakarításról, kisebb funkcionális és külcsínbeli változásokról volt szó, de ha a koreai portál jól értesült, akkor az új oprendszer már kiemelten figyel a televíziózásra. Megjelenéséig be kell érni a keresõóriás frázisával: „a KitKat csodálatos Android tapasztalatokat hoz mindenkinek".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!