2022. május 18. Szerda, Erik, Alexandra.
 
Trafik - Eddig 124 jogosultság visszavonását kezdeményeztékForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-07 19:02:29
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fiatalkorúak kiszolgálásának ellenõrzésére vonatkozó kiemelt vizsgálatok eredményeként eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztették fel a forgalmazást, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte - közölte az NDN Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A cég szerint az új dohánykereskedelmi rendszer legfontosabb célja megvalósult, ugyanis jelentõsen csökkent a fiatalkorúak kiszolgálása dohánytermékkel: míg tavaly a kereskedõk 58 százaléka adott el cigarettát 18 éven aluliaknak, a jelenlegi 12 százalékos adat jelentõs javulást mutat és folyamatosan csökken.

Hangsúlyozzák azt is, hogy a kormány intézkedésének eredményeként a régi dohányboltok nagy számban folytathatták a kereskedelmet kijelöltként. "A jelenleg mûködõ közel 5800 koncessziós joggal rendelkezõ nemzeti dohánybolt magyar családok hosszú távú biztos megélhetését biztosítja szakszerû, ellenõrzött, és biztonságos termékek árusításával" - közölte a cég, hozzátéve, hogy összesen - az ideiglenesen kijelöltekkel együtt - 6343 helyen árulnak a törvényi elõírásoknak megfelelõen dohánytermékeket az országban.

A dohánytermékek után szeptemberben az év legmagasabb jövedéki adóbevétele, 36,2 milliárd forint folyt be a büdzsébe, az októberi bevétel 28,8 milliárd forint volt. A két hónap adatai összesen 5 milliárd forinttal, 8,2 százalékkal haladják meg az elmúlt év azonos idõszakit - emelte ki a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!