2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Az ingyenes pénzfelvételrõl szavaz az OrszággyûlésForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-11 08:04:17
Háromnapos üléssel folytatja munkáját az Országgyûlés a jövõ héten. A képviselõk hétfõn elfogadhatják a kormány pénzügyi rezsicsökkentési csomagját, amelynek részeként jövõre havonta kétszer, összesen 150 ezer forintig ingyenessé válhat a pénzfelvétel a bankautomatákból. Kedden a 2014-es költségvetés vitáját bonyolíthatják le.

A Ház ülése most is hétfõn 13 órakor kezdõdik, napirend elõtti felszólalásokkal. A napirend elfogadása után az interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek. A parlament e heti határozatai során fogadhatja el a pénzügyi rezsicsökkentésrõl szóló módosításokat. Ennek részeként jövõ év február 1-jétõl havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetõje korábban azt mondta, a pénzintézeteknek így két hónap alkalmazkodási idõt adnak a módosítás feltételeinek megteremtéséhez.

A képviselõk emellett elfogadhatják a 2012-es költségvetés zárszámadását, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) tavalyi egységes költségvetésének végrehajtását is. Ugyancsak zárószavazás várható arról a törvénymódosításról, amely katasztrófahelyzetekben a közmunkásokat is bevethetõvé tenné a védekezésben.

Kedden a jövõ évi költségvetés részletes vitáját tarthatják meg, összesen 10 órás idõkeretben. A második ülésnapon kerülnek terítékre az ötödik alaptörvény módosításához fûzõdõ törvénymódosítások is. Ezen változtatási javaslatok egyike, hogy a kormány eltörölné azt a szabályt, amely szerint automatikusan megszûnik a 70 éves korukat betöltõ alkotmánybírák mandátuma. Szerdán az elsõ kettõnél rövidebb ülésnapra lehet számítani, a Ház területrendezéssel összefüggõ törvénymódosításokat és médiahatósági beszámolókat tárgyal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!