2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Egységesek és átláthatóbbak lesznek január elsejétõl a közüzemi számlákForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-12 18:43:51
Az egységes számlaképnek köszönhetõen átláthatóbbak lesznek a közüzemi számlák: 2014. január elsejétõl a gáz-, a villany-, a távhõ-, és a vízszámlákra is egységes tartalmi és formai követelmények vonatkoznak majd. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportja vezetõjének errõl szóló törvényjavaslatát keddi ülésén fogadta el az Országgyûlés.

Az egységes közmûszolgáltatói számlaképrõl szóló törvény által meghatározott tartalmi és formai követelmények a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók és a kéményseprõ-ipari közszolgáltatók számláira is érvényesek lesznek majd. A november 8-án benyújtott törvényjavaslat általános indoklása szerint a jelenlegi számlázási rendszer sok esetben bonyolult, az átlagfogyasztó számára érthetetlen.

A kedden elfogadott törvény értelmében a számla elsõ oldalán csak a legalapvetõbb információkat kell feltüntetniük a szolgáltatóknak: kiemelve szerepel majd az elszámolási idõszak, a fizetendõ összeg, valamint a fizetési határidõ, de fel kell tüntetni majd azt is, hogy a rezsicsökkentés eredményeképpen az adott elszámolási idõszakban, illetve 2013. július elseje óta összesen hány forintot takarított meg a fogyasztó.

A szolgáltatók a számla további oldalán szerepeltetik majd a tételes elszámolást, és az egyéb, számlával kapcsolatos információkat.  Az egyes ágazatokat külön színek jelölik majd, a vízszámlán például kék, míg a kéményseprési számlán sárga háttérrel lesznek feltüntetve a legfontosabb információk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!