2024. április 27. Szombat, Zita.
 
12 milliárd a megváltozott munkaképességûek foglalkoztatásáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-15 09:38:13
A következõ két évben 10 ezer megváltozott munkaképességû, mozgáskorlátozott, hallássérült, látássérült illetve egyéb fogyatékkal élõ ember számára indulnak képzési és foglalkoztatási programok 12 milliárd forintos keretösszegbõl - tájékoztatta az MTI-t a Fidesz szóvivõje.

Hoppál Péter szerdai közleményében ismertette: az Új Széchenyi Terv keretében több mint 47 milliárd forint jut a fogyatékos és halmozottan hátrányos helyzetû emberek esélyegyenlõségének növelésére, társadalmi befogadásuk segítésére, ebbõl a foglalkoztatásuk ösztönzésére 21,5 milliárd forint fordítható.

Emellett a januárban megemelt összegû rokkantsági és rehabilitációs ellátások az alacsony inflációnak köszönhetõen õrzik vásárlóerejüket és 2014 januárjától a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkednek.

A szóvivõ szerint a Fidesz kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességûek és a fogyatékkal élõk életkörülményeinek javítására, aminek köszönhetõen idén több mint 300 vállalkozásnál 30 ezer fogyatékkal élõ és megváltozott munkaképességû ember foglalkoztatását segítik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!