2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
A MÁV-START fokozza a jegyellenõrzést a bliccelés visszaszorításáraForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-19 10:44:45
A menetjegyek, bérletek és kedvezményre jogosító iratok hatékonyabb ellenõrzése érdekében új fedélzeti jegyellenõr munkakört hozott létre a MÁV-START, emellett százzal növeli a jegyvizsgálók létszámát - közölte a személyszállító vasúttársaság hétfõn az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint huszonöt fedélzeti jegyellenõr már megkezdte a munkáját, decembertõl pedig ötvennel, jövõ év tavaszán pedig további ötvennel bõvítik a jegyellenõrök számát. A MÁV-START közölése szerint az új vasutas munkavállalók elsõsorban a budapesti elõvárosi forgalomban teljesítenek szolgálatot, mivel ebben a térségben a legjellemzõbb a visszaélés a nagyobb utasforgalom és a rövidebb utazási idõ miatt.

A fedélzeti jegyellenõrök munkája az utazásra jogosító dokumentumok ellenõrzésére terjed ki és nem látnak el forgalmi tevékenységet - például vonatindítás engedélyezését -, mint a jegyvizsgálók, ugyanakkor mindkét munkakörben dolgozók közfeladatot látnak el, akiket fokozott büntetõjogi védelem illet meg - hangsúlyozza közleményében a MÁV-START Zrt.

A személyszállító vasúttársaság közölte azt is, hogy a cég folyamatosan bõvíti a jegyértékesítési rendszert, az idén negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására, megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal mellett található egyes állomásokra és megállóhelyekre, és tovább fejleszti az internetes jegyértékesítési rendszert.

A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron a peronkapuk átmeneti mûködtetése továbbra is várható bizonyos napokon és idõszakokban, így az ellenõrök a vonatról leszállva, az állomásokon is kérhetik a menetjegyeket, bérleteket - tájékoztatott a MÁV-START.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!