2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Változások a horgászati és halászati szabályozásbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-24 09:55:43
A fajlagos tilalmi idõszak és a kifogható méretkorlátozás minden horgászra és halászra vonatkozik, míg a napi kifogható mennyiséget a horgászoknak és az állami halászjeggyel halászóknak kell betartaniuk az új szabályozás alapján, amely hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-t.

A kereskedelmi céllal halászók által évente vagy naponta kifogható mennyiséget az adott vízterületre kiadott halászati engedélyekben szabályozzák. Az egyes halgazdálkodási vízterületeken a halgazdálkodási hasznosító a hatóság engedélyével vezethet be további korlátozásokat, vagy kérheti a meghatározott korlátozások feloldását.

A tárca közleménye szerint az állami halászjeggyel vagy állami horgászjeggyel rendelkezõk a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken a napi darabszám-korlátozás alá tartozó õshonos halfajokból naponta fajonként három darabot, összesen legfeljebb öt darabot foghatnak ki. A napi darabszám-korlátozással nem érintett õshonos halfajokból naponta összesen tíz kiló fogható ki.

Az ingyenes állami jeggyel horgászó gyermekek és fogyatékossággal élõk a napi darabszám-korlátozás alá tartozó halfajokból naponta összesen egyet, a korlátozás alá nem esõ halfajokból naponta összesen öt kilót foghatnak ki. Ha a horgász vagy a rekreációs halász olyan õshonos, napi darabszám-korlátozással nem érintett halat fog, amellyel a megszabott napi súlyhatárt átlépi, a halat megtarthatja, de aznap további napi darabszám-korlátozással nem érintett õshonos halat nem foghat ki - közölte a tárca.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!