2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Diákok teljesítenek közösségi szolgálatot a Máltai SzeretetszolgálatnálForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-24 11:52:27
Idõsotthonokban, hajléktalanellátó szolgáltatásokban, gyermekprogramokban vállalnak feladatot azok a középiskolások, akik a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál teljesítik az érettségihez elõírt közösségi szolgálatukat.

Budapesten már húsz középiskola kötött együttmûködési megállapodást a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal arról, hogy diákjaik a karitatív szervezet különbözõ programjaiban teljesítik az érettségihez elõírt ötven óra közösségi szolgálatot - közölte a karitatív szervezet pénteken az MTI-vel.

A tizenöt-tizenhét éves tanulók a szeretetszolgálat szakembereinek felügyelete mellett többféle feladatot is ellátnak. Részt vesznek a bentlakásos intézmények közösségi programjaiban, együtt tanulnak és játszanak a családok átmeneti otthonában élõ gyerekekkel, bekapcsolódnak az idõsek otthonában rendezett délutáni elfoglaltságokba és látogatják a hajléktalan-lábadozó betegeit is.

Hétrõl hétre számos diák fordul meg a Máltai Szeretetszolgálat budapesti játszóterein és játszóházaiban, ahol nagyrészt rászoruló vagy nehéz körülmények között élõ családok gyerekeivel találkoznak. Diákok készítik a heti hét napon át közlekedõ teajárat szendvicseit, és vacsorát is osztanak a hajléktalanoknak. Több száz diák iratkozott fel az Adni öröm! karácsonyi adománygyûjtõ akcióban való részvételre is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!