2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Plázákban és benzinkutakon nem mûködhet dohánybolt jövõ júniustólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-11-29 11:37:05
A 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû eladótérrel rendelkezõ üzletekben, valamint az üzemanyagtöltõ állomásokon legfeljebb 2014. május 30-ig lehet dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni - így módosította a kormány a dohánytermék-kiskereskedelemi tevékenységhez kapcsolódó engedélyezési eljárás egyes szabályairól szóló kormányrendeletet.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint nem létesíthetõ dohánybolt olyan építményben, illetve nem választható le olyan építménybõl, amelyben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû eladótérrel rendelkezõ üzlet vagy üzemanyagtöltõ állomás, illetve azt kiszolgáló kereskedelmi egység mûködik.

A nagy alapterületû üzletekhez kapcsolódó (azt kiegészítõ) üzletsoron akkor sem lehet dohányboltot nyitni, ha az egyébként fizikailag elkülönül az üzlettõl, és parkolóban, "ideértve különösen annak jármûvel vagy gyalogosan használható közlekedési útvonalait, határoló területeit, továbbá az ahhoz kapcsolódó fásított vagy füvesített területeit is" szintén nem lehet majd dohányboltot nyitni.

Ha a dohányboltot a vámhatósági engedély megszerzésekor hatályos jogszabályoknak megfelelõ módon és helyen alakították ki plázában vagy benzinkúton, akkor is csak legfeljebb 2014. május 30-ig lehet ott dohánytermék-kiskereskedelmi tevékenységet folytatni.

A rendelet szerint dohánybolt nem mûködhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül; ezt azonban csak a 2013. november 30. után benyújtott új engedély iránti, illetve az engedély módosítására irányuló kérelmekre kell alkalmazni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!